Etusivu » Kimchinuudelit
|

Kimchinuudelit

Kimchinuudelit ovat kerrassaan koukuttavaa syötävää. Jos pidät korealaisesta makumaailmasta ja tuhdista chilin poltteesta, tämä ruoka on sinulle!

kimchinuudelit

Kimchinuudelit on uusi ruokarakkauteni. Tuhdin mausteiset nuudeliwokit ovat muutenkin lempiruokaani paitsi tietysti makunsa, myös helppoutensa ja nopeutensa ansiosta. Tämä kimchiwokki mukailee korealaista makumaailmaa. On Korean kansallisruokaa eli kimchiä sekä fermentoitua chilitahnaa eli gochujangia. Mikään autenttinen ruoka tämä ei ole, mutta siivittää makunystyrät silti kaukomaiden tunnelmaan.

kimchinuudelit

Oikeastaan otsikon nimi on hieman harhaan johtava, sillä aitoa kimchiä en tähän ruokaan käyttänyt. Rasilaisen chilillä maustettu hapankaali eli hapis-kimchi ajoi tässä ohjeessa perinteisesti kiinankaalista valmistetun kimchin virkaa. Hyvin toimi niinkin, mutta mainiosti voit poimia ostoskoriisi myös kimchiä. Ainakin Rasilaisen kimchi sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

Valitsin chilikastikkeeksi korealaisen gochujang-chilitahnan. Käymisteitse valmistetussa chilitahnassa on chilisen poltteen lisäksi selvästi hapan maku. Näin kimchinuudelit saavat aidon korealaisen makuvivahteen. Vaikeasta nimestään huolimatta gochujang-chilitahnaa löytyy hyvin varustettujen kauppojen maustetahnaosastolta. Jos tuskailet löytyykö maustetahnalle muuta käyttöä, kurkkaa blogin arkistosta myös koukuttavan hyvät gochujang-nuudelit, hapanimelä tahmatofu sekä kimchiriisi, joihin tahnapurkin tähteet voi hyödyntää.

kimchiwokki

Tarvittaessa sen voi vaihtaa myös muuhun tuliseen chilitahnaan, kuten sambal oelek- tai sriracha-chilikastikkeeseen. Koska maustetahnojen tulisuudessa on eroja, kannattaa chilin määrä siinä tapauksessa säätää oman suun mukaan.

Psssst! Jos etsit lisää huikean hyviä nuudeliwokkeja, kurkkaa blogin arkistosta myös

kimchinuudelit

Kimchinuudelit

Jos pidät korealaisesta makumaailmasta ja tuhdista chilin poltteesta, kimchinuudelit on ruoka sinulle!
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 150 g täysjyvävehnänuudeleita
  • 200 g kimchiä tai hapiskimchiä
  • 1 rasia (250 g) Beanit-suikaleita valkosipuli-yrtti
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Kastike

  • 2 rkl seesamöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl tummaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • 1 rkl gochujang-chilitahnaa tai muuta haluamaasi tulista chilitahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Lisäksi

  • paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli. 
  • Paista Beanit-suikaleet rapeiksi pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. 
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuullota sipuli pannulla, nosta lämpöä ja lisää pannulle kimchi. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää nuudelit, kastike ja paistetut beanit-suikaleet. Paista muutama minuutti huolellisesti sekoitellen.
  • Viimeistele kimchinuudelit tuoreella korianterilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!