Porkkanakakkupuuro – herkkuleivonnaiselta maistuva uunipuuro loihtii viikonloppuaamuista luksusta
Porkkanakakkupuuro maistuu tutulta herkkuleivonnaiselta, mutta on silti ihmeen terveellinen. Herkullinen pähkinäkuorrute on tämän puuron juju.

Porkkanakakkupuuron jekku on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas: Kun raastat kaurahiutaleiden joukkoon porkkanaa ja ripautat mausteeksi kanelia ja kardemummaa, yhdistät kaurapuuroon yhden kaikkien aikojen suosikkileivonnaisen maut.
Tästä porkkanakakkupuurosta erityisen hyvän tekee puuron päällä rapeaksi paistuva pähkinäkuorrute, joka takaa, että puuro katoaa syöjiensä suihin ennätysvauhtia.
Porkkanakakkupuuron alkuperäinen ohje on ihanasta Green Kitchen Stories -blogista. Jos yhtä lailla tykkäät herkutella viikonloppuaamuisin uunipuuroilla, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Porkkanakakkupuuro
Raaka-aineet
- 4 dl kaurajuomaa
- 1 keskikokoinen porkkana raastettuna
- 4 dl isoja kaurahiutaleita
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1-2 rkl tummaa siirappia
- 1 tl suolaa
- 1 dl rusinoita
Pähkinäkuorrutus:
- 2 dl mieleisiäsi pähkinöitä ja siemeniä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 1/2 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita uunivuoassa kaurajuoma, porkkanaraaste ja siirappi. Lisää kuivat aineet ja rusinat. Sekoita.
- Rouhi pähkinöitä hieman. Yhdistä kaikki pähkinäkuorrutteen aineet. Lisää seos puuron päälle.
- Paista porkkanakakkupuuroa uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes puuro on kypsää ja pähkinät saaneet hieman väriä.
Hei, reseptin aineksista näyttäisi jääneen chiasiemenet pois, paljonko niitä tulee? Kuulostaa niin herkulliselta että olisi ihana tehdä viikonloppuna! Kiitos muutenkin blogistasi, kaikki näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta
Kiitos oikoluvusta, lisäsin siemeien ja veden määrän ohjeeseen. Olen tehnyt puuroa monta kertaa ohjeen julkaisun jälkeen välillä chiansiemenien kanssa, välillä ilman ja todennut, että puuro toimii vallan mainiosti ilman siemeniäkin 🙂