Etusivu » Salt & vinegar -perunat

Salt & vinegar -perunat

Salt & vinegar -perunat lohtivat perunoista herkkua. Jos pidät viinietikkasipseistä, rakastat näitä rapean paahteisia ja happaman suolaisia pottusia. 

salt & vinegar -perunat

Salt & vinegar -perunat valmistetaan suosittujen lyttyperunoiden tapaan murskaamalla keitinperunat uuninpellille ja paahtamalla ne sitten kuumassa uunissa pinnalta rapsakoiksi, sisältä ihastuttavan meheviksi. Kun potut keitetään ensin etikan happamoittamassa liemessä ja maustetaan ennen paahtamista ronskisti suolalla, on makuelämys melkein kuin ihastuttavia etikkasipsejä söisi.

Etikkaisuus ei kuitenkaan ole läpitunkeva, vaan viinietikkapotut maistuvat varmasti myös niille, jotka eivät ärhäkän happamuudesta välitä. Lisähappoa saa sivelemällä perunoille omenaviinietikkaa paahtamisen jälkeen. Maista ensin yksi peruna ja päätä, kaipaatko makuun lisää etikkaisuutta.

Näin kesäaikaan käytin tietysti varhaisperunoita, mutta salt & vinegar -perunat onnistuvat mainiosti myös varastoperunoista. Perunoita ei tarvitse kuoria, huolellinen pesu riittää. Itse asiassa makuelämys on jopa parempi, kun pintaa peitää rapsakaksi paahtunut kuorikerros

salt and vinegar perunat

Salt & vinegar -perunoiden kaveriksi sopii loistavasti kermaviili- tai jogurttipohjainen kastike, jonka voi maustaa simppelisti hienonnetulla valkosipulilla ja ripauksella suolaa sekä pippuria. Kun mukaan sekoittaa pari lusikallista vegaanista, maustamatonta majoneesia, on lopputulos mukavan täyteläinen mutta silti raikkaan kepeä.

Näitä perunoita kannattaa paahtaa kerralla jättisatsi, kaikki katoaa joka tapauksessa viimeistä pottumurusta myöten. 

Jos rakastat perunoita ja kaipaat tuttuihin perunaruokiin uutta jujua, kurkkaa blogin arkistosta myös: 

salt & vinegar -perunat

Salt & Vinegar -perunat

Salt & vinegar -perunat lohtivat perunoista herkkua. Jos pidät viinietikkasipseistä, rakastat näitä rapean paahteisia ja happaman suolaisia pottusia. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Salt & Vinegar -perunat

  • 1 kg (uusia) perunoita
  • 1 l vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • n. 1/2 dl öljyä
  • n. 1 tl suolaa
  • 2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa

Valkosipulikastike

  • 1 dl paksua gurttia esim. Oatly
  • 2 rkl vegaanista maustamatonta majoneesia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

Salt & vinegar -perunat

  • Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja väkiviinaetikka. Keitä perunat napakan kypsiksi etikalla ja suolalla maustetussa vedessä.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. 
  • Levitä keitetyt perunat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Lyttää varovasti esimerkiksi juomalasin pohjalla liiskaksi. Pirskottele pinnalle öljyä ja mausta suolalla. Paahda perunoita noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat reilusti paahtuneita ja rapeita. Sivele pinnalle lopuksi omenaviinietikkaa. Tarjoa salt & vinegar -perunat gurttikastikkeen kera.

Kastike: 

  • Sekoita kastikeainekset yhteen. Tarkista maku.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!