Etusivu » Misopestonuudelit
|

Misopestonuudelit

Misopestonuudelit valmistuvat vähällä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla. 

nuudelit ja misopesto

Rakastan nuudeleita. Ja misopestonuudelit sai jälleen muistamaan miksi. Bon Appetit magazinen sivuilta löytämäni misopeston ohje on roikkunut kokkauslistallani ikuisuuden. Jostain syystä vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla reseptiä. 

Nämä herkkunuudelit valmistuvat aivan kuin perinteinen pestopastakin. Nuudeleiden kiehuessa misopesto surahtaa monitoimikoneessa suit sait sekaisin, minkä jälkeen se on valmis sekoitettavaksi kypsien nuudeleiden joukkoon.

Perinteisestä basilikasta, parmesaanijuustosta ja pinjansiemenistä poiketen misopesto surautetaan pinaatista ja korianterista, tilkasta seesamiöljyä, sitruunamehusta sekä lusikallisesta vaaleaa misotahnaa. Jos tuo uhkean umaminen japanilainen soijapaputahna on sinulle vielä tuntematon tapaus, misovoinuudeleiden yhteydestä löydät enemmän tietoa tuotteesta.

Tilkka oliiviöljyä notkistaa kastikkeen sopivan juoksevaksi niin, että se sekoittuu tasaisesti keitettyjen nuudeleiden joukkoon. 

Valmistin misopestonuudelit ramen-nuudeleista, mutta olen valmistanut annoksen onnistuneesti myös leveistä ja paksuista udon-nuudeleista. Pikanuudelit suosittelen kuitenkin jättämään suosiolla kaupan hyllylle tätä ruokaa valmistaessasi. Jos annoksen on oltava vegaaninen, tarkista pakkauksesta onko nuudeleiden valmistukseen käytetty kananmunaa.

Misopestonuudelit voi tarjota sellaisenaan seesaminsiemenillä viimeisteltynä. Halutessasi voit rikastaa ruoan vaikkapa rapeaksi paistetulla tofulla tai kananmunalla.

Jos rakastat nuudeliruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

misopestonuudelit

Misopestonuudelit

Misopestonuudelit valmistuvat vähällä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla. 
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 5 mins
Aika yhteensä 15 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Nuudelit:

  • 200 g ramen- tai udon nuudeleita

Misopesto

  • 1 rs (n. 70 g) tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku ruukku tuoretta korianteria
  • 1 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • n. 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 1/2 dl oliiviöljyä

Lisäksi halutessasi

  • 1 pkt valmiiksi marinoituja tofukuutioita esim. SoFine

Valmistusohjeet
 

  • Valmista misopesto. Huuhtele ja pinaatti huolellisesti ja kuivaa se salaattilingossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi. Tarkista maku.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta siivilässä.
  • Sekoita misopesto nuudeleiden joukkoon. Tarjoile misopestonuudelit sellaisenaan tai paistettujen tofukuutioiden kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!