Etusivu » Sushisalaatti

Sushisalaatti

Sushisalaatti kokoaa yhteen sushista tuttuja makuja ja raaka-aineita – täysin vegaanisesti! Tähän ruokaisaan salaattiin rakastut!

sushisalaatti

Sushisalaatti on pikaratkaisu äkilliseen sushinhimoon – ainakin silloin, kun Wolt ei ole vaihtoehto. Idea on koota riisipedin päälle sushista ja japanilaisesta keittiöstä tuttuja makuja: avokadoa, edamamepapuja, porkkanaa, garia eli sushi-inkivääriä sekä aasialaisittain maustettua tofua (esim. Jalotofu Aasia). Ainekset niputetaan yhteen wasabin täpäköittämällä kastikkeella, josta ei totisesti potkua puutu.

Toki voit koota salaattiin juuri niitä aineksia, joista itse sushissa tykkäät. Esimerkiksi kurkku ja merilevä sopivat vallan mainiosti salaatin sekaan.

Riisiksi sushisalaattiin sopii sushiriisin lisäksi myös puuroriisi ja vaikkapa basmatiriisi, sillä samanlaisia vaateita kuin varsinaisessa sushissa ei riisillä tässä salaatissa ole.

Sushia valmistettaessa riisi maustetaan tyypillisesti valmiilla sushietikalla tai riisiviinietikasta, sokerista ja suolasta tehdyllä mausteseoksella, mutta itse oikaisin tämän(kin) työvaiheen. Täpäkkä wasabikastike pitää joka tapauksessa huolen siitä, ettei maku jää kesyksi tai vaisuksi.

Sushisalaatti on yhtä aikaa raikas ja täyttävä arkiruoka, viikonloppuherkku tai miksei myös oiva vierastarjottava. Salaatista kun saa varsin näyttävän kokoamalla sen laakealle vadille. Ainekset voi asetelle hieman sektoreittain niin, että jokainen voi koota niistä juuri mieleisensä annoksen. Kastike kannattaa tarjota erikseen, jotta jokainen voi lusikoida sitä salaattiin makunsa mukaan.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä salaattireseptit:

sushisalaatti

Sushisalaatti

Sushisalaatti kokoaa yhteen sushista tuttuja makuja ja raaka-aineita – täysin vegaanisesti! Tähän ruokaisaan salaattiin rakastut!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl riisiä
  • 1 pkt (300 g) tofua esim. Jalotofu Asia
  • 100 g edamamepapuja
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 avokado
  • 1 dl garia eli sushi-inkivääriä
  • 1/2 ruukku/rs salaattia esim. vuonankaali
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Kastike

  • 2 rkl (45 g tuubi) wasabia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Keitä riisi. Kypsennä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Revi tofu käsin suupalan kokoisiksi paloiksi. Paista pannulla rapeaksi. Lisää pakkauksessa oleva marinadi ja jatka paistamista, kunnes marinadi imeytyy tofuun.
  • Kuori porkkana(t) ja leikkaa niistä juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.
  • Valmista kastike sekoittamalla wasabi, sitruunamehu ja suola yhteen. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
  • Kokoa salaatti. Levitä pohjalle riisi. Asettele päälle salaatti, edamemepavut, porkkanasuikaleet, paistettu tofu sekä gari. RIpottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile wasabikastikkeen kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!