Etusivu » Poke bowl soijarouheella
|

Poke bowl soijarouheella

Poke bowl on trendiruoka muutaman vuoden takaa. Hyvältä se maistuu edelleen!

kulhoruoka soijarouheella

Poke bowl? Jos rehellisiä ollaan, en ole aivan varma millä nimellä tätä ruokaa tulisi kutsua, mutta koska kulhoon koottavan ruoan pääraaka-aineita ovat riisi, erilaiset kasvikset sekä hyvin maustettu soijarouhe, poke bowl lienee ainakin lähellä oikeaa vastausta.

Poke bowlin idea on simppeli. Ruoka kootaan lautasen sijasta kulhoon. Pohjalle kauhotaan riisiä (vaalea, koostumukseltaan aavistuksen tahmainen riisi toimii tässä parhaiten) ja päälle kootaan muut aterian aineet eli tuoreita ja pikkelöityjä kasviksia, yrttejä sekä jotain proteiinipitoista.

Kaiken kruununa on kastike, joka sitoo ainekset yhteen. Pähkinät tuovat rakenteeseen kivaa purutuntumaa. Ja yrttejäkin on tietysti reilu kourallinen.

Viitseliäs kokoaa täytteet kulhoon kauniisti sektoreittain, vaikka tämä kulhoruoka kannattaakin ehdottomasti nauttia sekoittamalla ainekset epäesteettiseksi sekamelskaksi.

Mikään aito poke bowl kyseessä ei todellakaan ole. Pikemminkin kokosin kulhoon omia suosikkiaineksiani, jotka osoittautuivat varsin herkullisiksi myös yhdessä. Mukana on korealaisia makuvivahteita, japanilailaisesta ruokakulttuurista tuttuja edamamepapuja sekä chilillä terästetty majoneesikastike.

Ohjetta ei ole välttämätöntä noudattaa kirjaimellisesti. Kasviksia voi vaihtella maun mukaan. Hapiskimchin sijaan voi kulhossa kannattaa kokeilla myös aasialaista porkkanaraastetta ja edamamepavut voi vaihtaa vaikka kotimaisiin herneisiin. Yrteiksi voi valita oman lempparin tai höystää annoksen vaikkapa iduilla.

Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

poke bowl soijarouheella

Poke bowl soijarouheella

Poke bowl on trendiruoka muutaman vuoden takaa. Hyvältä se maistuu edelleen!
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 15 minutes
Sipulin marinoituminen 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Soijarouhe

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl chilikastiketta esim. gochujang tai sriracha
  • n. 2 dl vettä

Lisäksi

  • 4 annosta keitettyä valkoista riisiä
  • 1 rs Hapis-kimchiä tai kimchiä
  • 1/2 ps (à 400 g) edamamepapuja (tai vastaava määrä pakasteherneitä)
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä tai esim. seesaminsiemeniä paahdettuna
  • pikkelöityä punasipulia ohje alla

Pikkelöity punasipuli

  • 1 punasipuli ohueksi viipaloituna
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 dl paksua gurttia
  • n. 1 rkl sriracha-chilikastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Aloita pikkelöidystä punasipulista. Voit valmistaa marinoidun punasipulin jo edellisenä päivänä. Sekoita viinietikka, suola ja sokeri kannellisessa rasiassa. Lisää ohueksi viipaloitu punasipuli. Sulje rasia ja ravista niin, että marinadi sekoittuu punasipulin joukkoon. Anna marinoitua muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään. Sekoita rasiaa pari kertaa marinoitumisen aikana.
  • Sekoita seesamiöljy, soijakastike, siirappi, riisiviinietikka, valkosipulinkynnet ja chilikastike keskenään.
  • Kuumenna rypsiöljy pannulla. Paista soijarouhetta pari minuuttia. Lisää marinadi ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää vettä pienissä erissä ja paista, kunnes neste on imeytynyt soijarouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Kokoa poke bowl: Kauho riisiä kulhon pohjalle, lastaa päälle muuta aineet. Viimeistele kastikkeella, tuoreilla yrteillä ja pähkinöillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!