Etusivu » Soijarouhekastike – kourallinen raaka-aineita ja vartti valmistusaikaa pelastavat arki-illan nälkäkiukulta
|

Soijarouhekastike – kourallinen raaka-aineita ja vartti valmistusaikaa pelastavat arki-illan nälkäkiukulta

Soijarouhekastike on todellinen arjen aatelinen. Soijarouhekastikkeen valmistukseen tarvitset kourallisen raaka-aineita ja vartin valmistusaikaa.

soijarouhekastike pannulla

Supernopea soijarouhekastike on juuri sitä mitä nimikin lupaa – ja vielä hitusen enemmän. Tarvittavat raaka-aineet nimittäin löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi keittiön kaapistasi: soijarouhe, kaurakerma sekä punainen arrabiata-pestokastike kuuluvat ainakin oman kuivakaappini vakiovarusteisiin. 

Tämä resepti onkin syytä olla takataskussa juuri niitä päiviä varten, kun vatsa huutaa nälkää, mutta jääkaappi ammottaa tyhjyyttään eikä kauppaan millään ennättäisi tai malttaisi.

Soijarouhekastike on maukas arkiruoka ja herkku, jonka jekku piilee punaisessa arrabiata pestokastikkeessa. Sen chilinen polte kesytetään lorauksella kaurakermaa. 

Parhaat pastakastikkeet valmistuvat sillä aikaa, kun pasta kiehuu, eikä soijarouhekastike ole tästä poikkeus. Soijarouhe paahdetaan pannulla, maustetaan soijakastikkeella ja turvotetaan sitten vesitilkalla muhevaksi. Lisää vettä pannulle pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka on ennättänyt imeytyä soijarouheen joukkoon. Näin saat saat sekä maun että koostumuksen kohdalleen eikä valjun makuisesta soijarouheesta ole tietoakaan.

Lopuksi tehdään kastike kaurakermasta ja pestokastikkeesta. Molempia kannattaa lisätä oman maun mukaan kastiketta välissä maistellen ja sopivaa koostumusta tarkkaillen. Ainakin meidän taloudessa supernopea soijarouhekastike on taklannut monta kiireistä iltaa.

Vinkki: Kastike ja mausteet sopivat mainiosti myös härkiksen, vegejauhiksen tai vaikkapa nyhtökauran seuraan. 

Soijarouhe on loistava arjen aatelinen. Jos kaipaat lisää vinkkejä ja reseptejä soijarouheen käyttöön, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

pastakastike soijarouheesta
soijarouhekastike

Soijarouhekastike

Soijarouhekastike on todellinen arjen aatelinen. Soijarouhekastikkeen valmistukseen tarvitset kourallisen raaka-aineita ja vartin valmistusaikaa.
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 15 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • n. 3-4 rkl arrabiata-pestoa
  • n. 1 1/2 dl kaurakermaa

Lisäksi

  • täysjyväpastaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää soijarouhe ja paista pari minuuttia. Lisää soijakastike ja paista vielä minuutin verran. Lisää vesi pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka ennättää aina imeytyä soijarouheeseen.
  • Lisää tomaattipyree ja pestokastike. Sekoita.
  • Lisää lopuksi kaurakerma ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Tarjoa soijarouhekastike esimerkiksi täysjyväpastan kera. Viimeistele annos halutessasi vegaanisella parmesaanilla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!