Uunijuurescurry – maukas kasvisruoka valmistuu vuokaan ja uuniin -taktiikalla
Uunijuurescurry on helppo ja hyvä arkiruoka, joka valmistuu yhden vuoan taktiikalla.

Uunissa makeaksi paahtuneita juureksia herkumpaa – ja helpompaa – ruokaa saa hakea. Uunijuurekset maistuvat lisukkeena sellaisenaan, mutta niistä saa vähällä vaivalla loihdittua myös kokonaisen aterian. Uunijuurescurry on arkiruoka, jossa kotimaiset juurekset kohtaavat aasialaiset maut.

Uunijuurescurryn ohje on supersimppeli: paloitellut juurekset sekä beanit-suikaleet kipataan uunivuokaan ja joukkoon kaadetaan kookosmaidon täytelöittämä maustekastike. Siinä se, uuni hoitaa loput.
Kypsyminen vie hieman alta tunnin, mutta ruoan valmistusta voi nopeuttaa pilkkomalla kasvikset jo edellisenä iltana. Myös kastikkeen voi sekoittaa valmiiksi, jolloin aktiivista kokkausaikaa ei jää paria minuuttia pidempään. Melko iisiä, eikö?
Vuokaan sopivat melkein mitkä tahansa kasvikset, vain lantun maku tuntui testikerroilla hieman riitelevän mausteiden kanssa. Sen sijaan bataatti, kurpitsa, porkkana ja kukkakaali osoittautuivat kaikki vallan makoisiksi. Lisukkeeksi sopii riisi, ja raikkautta annokseen saa tuoreilla yrteillä.
Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä ohjeet:


Uunijuurescurry
Raaka-aineet
- n. 800 g juureksia käytin 1/2 myrkikurpitsan, 2 porkkanaa ja 1/4 kukkakaalia ja palan bataattia
- 1 pkt (250 g) Beanit-suikaleita maustamaton
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
- 3 rkl punaista currytahnaa
- 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl maapähkinävoita
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja paloittele juurekset.
- Sekoita kookosmaito, mausteet ja maapähkinävoi. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa.
- Paahda uunijuurescurrya noin 45 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
- Tarjoa uunijuurescurry esimerkiksi keitetyn riisin, ruokakauran tai ohran kera.