Etusivu » Meksikonpata

Meksikonpata

Meksikonpata on tuttu pussiruoka, joka onnistuu myös alusta alkaen itse tehden. Mausteinen arkiruoka valmistuu yhden padan taktiikalla ja saa viime silauksen raikkaasta salsasta.

meksikonpata

Meksikonpata on tuttu pussiruoka, joka pitää perinteisesti sisällään riisiä, kasviksia, papuja ja maissia sekä jauhelihaa. Tässä tuunatussa versiossa riisi on vaihdettu kotimaiseen kauraan ja jauheliha soijarouheeseen. Valmiin annoksen päälle lisätään tuoretomaattisalsaa sekä nokare ranskankermaa. Avokadoakin voi kuutioida mukaan, mutta ilmankin pärjää. 

Vaikka kyseessä on pataruoka ja raaka-ainelistakin vaikuttaa pitkältä, valmistuu meksikonpata vähällä vaivalla myös arki-illan iloksi. Ja syötävää riittää isolle joukolle nälkäisiä. Tässä ruoassa parasta onkin helppous: kaura, soijarouhe ja kasvikset kypsyvät kaikki samassa padassa tiskiä säästäen. Sellaista vaivatonta ja arkeen mutkattomasti solahtavaa ruoanlaittoa siis!

Ohjeelle ei tarvitse olla uskollinen, vaan aineksia voi tuunata kaapin sisällön mukaan. Vaihda kidneypavut mustapapuihin, kaura pitkäjyväiseen riisiin ja tuunaa makumaailmaa omaan suuhusi sopivammaksi. Valmis taco-mausteseos helpottaa ruoan valmistusta, mutta mukaan kannattaa sujauttaa myös chiliä, paprikajauhetta ja juustokuminaa.

Laita meksikonpata kokkauslistalle ja kokeile myös näitä loistavia arkiruokia:

meksikonpata
meksikonpata

Meksikonpata

Meksikonpata on tuttu pussiruoka, joka onnistuu myös alusta alkaen itse tehden. Mausteinen arkiruoka valmistuu yhden padan taktiikalla ja saa viime silauksen raikkaasta salsasta.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili
  • öljyä paistamiseen
  • 1 ps (28 g) taco-mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1-2 tl cajunmaustetta
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 dl soijarouhetta
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 dl ruokakauraa tai pitkäjyväistä riisiä
  • 1 tlk (230 g) musta- tai kidneypapuja
  • 100 g maissia
  • 6 dl vettä

Tomaattisalsa

  • 2 rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen keskivahva chili
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 suolaa

Lisäksi

  • 1 avokado kuutioituna
  • kasvipohjaista ranskankermaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Paloittele paprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja chiliä muutama minuutti. Lisää paprika ja paista vielä muutama minuutti niin, että paprika hieman pehmenee. Lisää kuivamausteet, soijarouhe sekä soijakastike. Paista sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää ruokakaura ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes ruokakaura on melkein kypsää. 
  • Huuhtele ja valuta pavut. Lisää pavut ja maissi pannulle. Sekoita ja kuumenna. Tarkista maku.
  • Valmista tomaattisalsa. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita ainekset yhteen.
  • Tarjoa meksikonpata tomaattisalsan, avokadon ja ranskankerman kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!