Etusivu » Hapanimelä tahmatofu

Hapanimelä tahmatofu

Hapanimelä tahmatofu on niin ihanaa, että lautasen haluaa nuolla puhtaaksi viimeistä kastikepisaraa myöten. Tee tätä!

hapanimelä tahmatofu

Hapanimelä tahmatofu on jotain aivan koukuttavan herkullista. Maussa on aasialaisen keittiön vakiomausteita: valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja limettiä sekä soijakastiketta, seesamiöljyä ja riisiviinietikkaa, mutta kokonaisuus on silti enemmän kuin osiensa summa. 

Tämän ruoan juju piilee paitsi kastikkeessa ja mausteissa, myös tofun leivittämisessä. Kun tofukuutiot pyörittelee maissitärkkelyksessä ennen paistamista, niihin saa aivan erityisen herkullisen ja rapean pinnan. Leivittäminen käy näppärästi pakastuspussissa. Mittaa maissitärkkelys pussiin, lisää joukkoon tofukuutiot ja ravista sekaisin. Lisää maissitärkkelystä, jos tarve vaatii. 

Sitten vain tofu pannulle paistumaan. Öljyä kannattaa käyttää ronskisti, näin tofusta saa aivan erityisen herkullista. Tofun rapeuduttua pannulle kaadetaan kastike, jonka on tarkoitus hieman sakeutua ja imeytyä tofun pintaan. Viime silaus syntyy Pirkka Parhaat -sarjan rapeasta valkosipulista, johon meillä ollaan aivan totaalisen koukussa. Pieni purkki loppuu aivan liian nopeasti, joten jos tätä herkua hankit, nappaaa ostoskoriin samalla ainakin kaksi purkkia. 

Kokonaisuus on aivan täydellisen ihana. Olen tehnyt tätä ruoaa parin viime viikon aikana ainakin neljästi. Harva ruoka pääsee keittiössäni samanlaiseen kokkausrytmiin. Tee sinäkin, toivottavasti ihastut!

Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ihanat tofureseptit:

leivitetty tofu
hapanimelä tahmatofu

Hapanimelä tahmatofu

Hapanimelä tahmatofu on niin ihanaa, että lautasen haluaa nuolla puhtaaksi viimeistä kastikepisaraa myöten. Tee tätä!
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • n. 3 rkl maissitärkkelystä
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä tai esim ruokakauraa
  • rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä Pirkka Parhaat
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa pinta huolellisesti. Kääräise viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita hetkeksi painon alle kuivumaan. Sekoita kastikeainekset ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuutioi tofu. Mittaa maissitärkkelys pakastuspussiin. Lisää tofukuutiot ja ravista sekasin niin, että maissitärkkelys tarttuu tasaisesti tofun pintaan. Lisää tarvittaessa hieman maissitärkkelystä ja sekoita.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Laske lämpöä ja lisää kastike. Anna kiehahtaa ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia, kunnes kastike on hieman sakeutunut ja tarttunut tofun pintaan. 
  • Tarjoa hapanimelä tahmatofu keitetyn riisin kera. Viimeistele annos hienonnetulla ruohosipulilla ja rapealla valkosipulilla chili-seesamiöljyssä.

Lue myös nämä:

10 Comments

  1. Tätä olis aivan ihana kokeilla! Mutta mistä saa ostettua gochujang-chilitahnaa?

    1. Gochujangia löytyy tosiaan vähän isompien markettien maustetahnahyllystä 🙂

    2. Mä en raaskinut ostaa isoa ja kallista gochujangia vaan pienen purkin sambal oelekia ja tuli kyllä parasta tofua mitä olen saanut. Varmaan jonkin verran miedompaa näin mutta herkullista 😀

    1. Mukava kuulla että tykkäsit ja kiitos, kun palasit kertomaan 🙂

  2. Onnistuukohan jos käyttää savutofua kun sitä olisi muutama paketti jääkaapissa? Viimeksi tein normi ja oli niin hyvää että haluaisin tänään tehdä uudestaan mutta kaupassa en jaksa käydä 😁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!