Etusivu » Bataattipyttipannu

Bataattipyttipannu

Bataattipyttipannu voi hyvinkin olla uusi suosikkiruokasi. Rapeat tofukuutiot, makea bataatti ja valkosipulilla maustettu jogurttikastike ovat ihania yhdessä

bataattipyttipannu

Bataattipyttipannu on ruoka, jossa ilahduttaa monikin asia. Se on paitsi hävyttömän hyvää, myös nopea ja helppo valmistaa. Lisäksi se syntyy näppärästi vain muutamasta raaka-aineesta: bataatista, tofusta, pakasteherneistä ja sipulista sekä kourallisesta mausteita.

Kyseessä on siis juuri sellainen arkiruokaresepti, joka on syytä olla takataskussa valmiina niitä päiviä varten, kun vatsa kurnii ruokaa, mutta pää ei keksi mitä sitä oikein söisi.

Mikä parasta, bataattipyttipannun ohjetta voi perinteisen pyttipannun tapaan tuunata jääkaapin sisällön mukaan. Herneet voi vaihtaa esimerkiksi vihreisiin papuihin, tofun vaikka valmiisiin kasvispyöryköihin tai texmex-mausteiseen härkikseen.

Bataattipyttipannun juju on chilissä, jota on runsaasti, muttei toki liikaa. Kun valmiin spydärin päälle lusikoi muutaman nokareen valkosipulilla maustettua majoneesia, on ruoka juuri sopivan mausteinen, ei liian tulinen.

Tofu kannattaa paistaa pannulla erikseen, siirtää syrjään odottamaan ja lisätä vasta lopuksi muiden ainesten joukkoon. Siten se säilyy mukavan rapeana.

Lämmöllä suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

bataattipyttipannu

Bataattipyttipannu

Bataattipyttipannu voi hyvinkin olla uusi suosikkiruokasi. Rapeat tofukuutiot, makea bataatti ja valkosipulilla maustettu jogurttikastike ovat ihania yhdessä
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 500 g bataattia kuorittuna 2-3 keskikokoista bataattia
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 2 dl kasvislientä
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1/2-1 tl suolaa

Tofu:

  • 2 pkt (à 200 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta

Kastike:

  • 1 dl turkkilaista gurttia
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofun pinta. Kuutioi tofu.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuun rapea pinta. Lisää soijakastike. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuori ja kuutioi bataatti noin 1-2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää bataattikuutiot ja chilikastike ja paista vielä hetki.
  • Lisää pannulle kasvisliemi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes bataatti pehmenee ja kasvisliemi on haihtunut pannulta.  Lisää herneet ja kuumenna. Mausta maun mukaan suolalla.
  • Lisää lopuksi tofukuutiot.
  • Tee kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Tarjoile bataattipyttipannu valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen ja tuoreiden yrttien kera.

Lue myös nämä:

4 Comments

  1. Oi, kuulostaa tosi hyvältä! <3 Blogisi on muutenkin mainio. Pitääpä lueskella vähän tarkemmin. 🙂

    sekavege.blogspot.fi

    1. Kiitos, ja kiva kun löysit mun blogiin 🙂 Ihanalta näyttää myös sun blogin puolella, pitää ottaa seurantan. 🙂

  2. Tää oli kyllä tosi hyvää ja vieläpä nopea tehdä.
    Miehen kanssa oli viimeksi vähän kisailua, kumpi saa loput. 😁
    Teen tänään tätä uudelleen.

    1. Ihanaa, kun tykkäsitte 🙂 Helppoja, nopeita ja hyviä arkiruokaohjeita ei kyllä koskaan voi olla liikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!