Etusivu » Uunijuurekset 2.0

Uunijuurekset 2.0

Uunijuurekset on helppo tapa lisätä vegeä lautaselle. Mausteiset uunijuurekset ovat niin herkkua, että ne kelpaavat vaikka joulupöytään tuttujen joululaatikoiden sijaan tai rinnalle.

uunijuurekset

Tarvitsevatko uunijuurekset todella omaa reseptiään? Kyllä! Mausteiset uunijuurekset ovat nimittäin niin koukuttavia, että puoli kiloa päivässä täyttyy näitä syödessä ihan huomaamatta. Mukana on lämpimiä mausteita, suolaista fetajuustoa, tuoreita yrttejä sekä smaragdinhohtoisia granaattiomenan siemeniä.

Makeiksi paahtuneiden, mausteisten juuresten ja suolaisen fetajuuston muodostama makupari on koukuttavan hyvä. Jos haluat annoksesta vegaanisen, vaihda feta vegaaniseen tai korvaa juusto esimerkiksi valkosipuli- tai chilimajoneesilla – hyvää tulee niinkin. Maku on täysi kymppi, mutta myös ulkonäkö hurmaa. Asettele uunijuurekset laakealle tarjoiluvadille ja lisää päälle höysteet niin annos hurmaa kenet tahansa talvisessa juhlapöydässä.

uunijuurekset

Juuresten valmistus on helppoa, mutta nappaa tästä kuitenkin pari vinkkiä, joilla maksimoit makunautinnon. Tällä juurespellillä on porkkanaa, bataattia ja palsternakkaa, jotka kaikki kypsyvät melko samaa tahtia. Leikkaa juurekset mahdollisimman saman kokoisiksi paloiksi. Itse tykkään leikata juurekset tikun muotoon ja herkutella niillä ranskalaisten tapaan. 

Sekoita mausteöljy suuressa kulhossa, jossa voit myös pöyhiä sen juuresten pintaan tasaisesti. Öljyn kanssa ei kannata nuukailla, sillä se takaa, etteivät juurekset pala. 

Levitä juurekset uuninpellille riittävän väljästi yhteen kerrokseen niin, että kaikki juurekset ovat kosketuksissa peltiin. Jos on ahdasta, käytä suosiolla kahta peltiä Näin juureksista tulee herkullisen rapeita. Kun paahdetaan, uuni saa olla kuuma eli noin 200 astetta. Kiertoilmalla tulee usein paras lopputulos ja se on myös välttämätön, jos paahdat kerralla useamman pellillisen.

Uunijuurekset ovat parhaimmillaan, kun ne ovat saaneet pintaansa hieman paahteista väriä. Tähän menee yleensä puolisen tuntia. Koska uuneissa on eroja, kannattaa paahtumista tarkkailla ja säätää sekä lämpötilaa että paistoaikaa omaan uuniin sopivaksi.

Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä mainiot lisukereseptit:

juurekset pellillä

Uunijuurekset 2.0

Uunijuurekset on helppo tapa lisätä vegeä lautaselle. Mausteiset uunijuurekset ovat niin herkkua, että ne kelpaavat vaikka joulupöytään tuttujen joululaatikoiden sijaan tai rinnalle.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 bataatti
  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 3-4 rkl öljyä
  • 2 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua korianeria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • granaattiomenan siemeniä
  • fetajuustoa
  • lehtipersiljaa
  • valmista majoneesia, esim. chili- tai valkosipuli-

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä kiertoilmaa.
  • Pese juurekset huolellisesti. Kuori bataatti ja palsternakat sekä halutessasi myös porkkanat. Leikkaa juurekset mahdollisimman saman kokoisiksi tikuiksi.
  • Sekoita öljy ja mausteet suuressa kulhossa. Lisää joukkoon juurestikut ja pöyhi huolellisesti sekaisin niin, että mausteöljy levittyy mahdollisimman tasaisesti juuresten pintaan.
  • Paahda uunijuureksia 20-30 minuuttia kunnes ne ovat saaneet paahteista väriä. 
  • Levitä uunijuurekset laakealle vadille. Viimeistele ennen tarjoilua granaattiomenan siemenillä, fetajuustomurulla ja lehtipersiljalla. Lisää halutessasi päälle valmista majoneesikastiketta.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!