Etusivu » Tomaatti-vuohenjuustokeitto – paras tomaattikeitto valmistuu uunissa paahtamalla
|

Tomaatti-vuohenjuustokeitto – paras tomaattikeitto valmistuu uunissa paahtamalla

Tomaatti-vuohenjuustokeitto ei vaadi kummempia kikka kolmosia onnistuakseen, mutta pari niksiä kannattaa ottaa haltuun.

tomaattikeitto

1. Tomaatti-vuohenjuustokeitto: Panosta raaka-aineisiin

Tomaatti-vuohenjuustokeitto ei koreile raaka-aineillaan. Koska raaka-ainelista on lyhyt, kannattaa laadukkaisiin aineksiin satsata. Tomaattikeitto on sesonkiruokaa ja heittämällä paras soppa syntyy tuoreista, auringon kypsyttämistä tomaateista.

Tomaatti-vuohenjuustokeitto on siis loppukesän ja alkusyksyn sesonkiruokaa. Muulloin kannattaa turvautua laadukkaisiin, kokonaisiin tölkkitomaatteihin. Vihreistä kasvihuonetomaateista ei tule kuin paha mieli.

2. Paahda uunissa, se kannattaa!

Kun olet valinnut keittoa varten ne kaikkein makeimmat punaposkiset, jopa aavistuksen ylikypsä tomaatit, lohko ne uuniin paahtumaan. Uunin lämpö loihtii tomaateista melkein kuin karkkia.

Tomaattien seuraksi uuninpellille ladotaan myös sipuleita, valkosipulinkynsiä sekä porkkanaa. Valkosipulit paahdetaan kokonaisina ja kuorimatta, sipulit ja porkkanat ronskeina lohkoina. Uunissa paahtaminen lepyttää valkosipuleiden kitkeryyden, joten viisi kynttä ei ole lainkaan liikaa.

tomaatti-vuohenjuustokeitto

3. Tomaatti-vuohenjuustokeitto kaipaa ripauksen mausteita – maista, maista, maista!

Kuten mikä tahansa muukin ruoka, myös tomaatti-vuohenjuustoikeitto kaipaa hiukan makeutta, ripauksen suolaisuutta ja tilkan happoa. Itse tykkään maustaa sopam tummalla, siirappimaisella balsamicokastikkeella, jossa on itsessään jo hieman sokeria. Jos käytät punaviini- tai balsamiviinietikkaa, lisää sokeria ripaus enemmän.

Älä usko sokeana ohjetta. Mausteiden määrään vaikuttavat niin tomaattien makeus kuin tietysti omat makumieltymyksetkin. Lisää siis mausteita vähän kerrallaan. Sopiva makujen tasapaino löytyy vain ahkerasti maistellen.

4. Viimeistele vuohenjuustolla

Tomaattikeiton voi täytelöittää vuohenjuustolla, miksei myös kermalorauksella. Lisää juusto tai kerma keittoon vasta lopuksi, älä enää keitä sitä.

Jos kaipaat lisää makoisia keitto-ohjeita, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto ei vaadi kummempia kikka kolmosia onnistuakseen, mutta pari niksiä kannattaa ottaa haltuun. Tällä ohjeella teet maailman parasta tomaattikeittoa!
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 45 mins
Aika yhteensä 55 mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 iso porkkanaa tai 2 pienempää
  • 1 iso sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 140 g pehmeää levittyvää vuohenjuustoa
  • n. 1 tl sokeria
  • 1/2 rkl tummaa balsamicoa tai puna-/balsamiviinietikkaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (1/4 tl suolaa)

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Lohko tomaatit ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Poista tomaateista kannat. Pese ja paloittele porkkana. Nosta kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hujauta päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Lisää valkosipulit kasvisten viereen kokonaisina ja kuorimatta. Paahda kasviksia uunissa noin 45 minuuttia, kunnes tomaatit ovat mehustuneet, porkkanat pehmenneet ja sipuli saanut väriä.
  • Nosta kasvikset ja pellille valunut neste kattilaan, purista valkosipulit kuorestaan, lisää mausteet ja balsamico sekä vuohenjuusto. Soseuta tomaatti-vuohenjuustokeitto sauvasekoittimella. Tarkista maku, lisää mausteita halutessasi ja kuumenna tarvittaessa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!