Etusivu » Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro on paitsi superhyvää, myös ihanan helppo tehdä. Ainekset kaadetaan uunivuokaan ja nostetaan uuniin muhimaan. Sitten voikin vain odotella herkkupuuron valmistumista.

uuniriisipuuro

Riisipuuro kuuluu jouluun, mutta kattilassa hauduttelun sijaan sen voi mainiosti valmistaa myös uunissa. Uuniriisipuuro on siitä näppärä, ettei se pala pohjaan. Aivan oman onnensa nojaan puuroa ei kuitenkaan kannata jättää, vaan sitä kannattaa hämmentää ainakin pari kerta kypsennyksen aikana.

Uuniriisipuuro on koostumukseltaan kattilassa keitettyä aavistuksen jämäkämpää, mutta ainakin omaan makuuni juuri täydellistä. Nesteen ja suurinmoiden suhteella voit vaikuttaa puuron koostumukseen. Toki puuro on myös sitä jämäkämpää, mitä kauemmi sitä uunissa hauduttelet. 150-asteisessa uunissa puuro hautuu syöntikuntoon parissa tunnissa. Siinä ajassa ennättää vielä köllötellä hyvän tovin lakanoiden välissä. Reippaimmat piipahtavat ulkona lenkkeilemässä ja saapuvat parahiksi herkkupuuron ääreen nautiskelemaan.

Itse valmistan puuron yleensä tummasta puuroriisistä, jossa on valkoiseen sisareensa verrattuna hintsun enemmän kuitua, jota maussa (tai värissä) ei juuri huomaa. Tummaa puuroriisiä löytyy ainakin Risellan valikoimasta.

Uuniriisipuuro saa vaihtelua ja uutta jujua erilaisilla kasvijuomilla. Kaurajuomaan valmistuu varsin perinteisen makuinen riisipuuro, vaikka väri onkin siitä valmistettuna melko ruskea. Valitse mieluiten rasvainen kaurajuoma, jonka tunnistat barista-merkinnästä. Se tuo makuun ja koostumukseen herkullista pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Kokeilunhaluinen valitsee eksoottista kookosta. Riisijuoma puolestaan on kasvijuomista ehkä neutraalein ja lähinnä lehmän maitoa. Kokeilemalla löydät juuri oman suosikkisi.

Uuniriisipuuro maistuu perinteiseen tapaan kaneli-sokerin sekä voinokareen kera, mutta ihan erityistä herkkua on taateleista, pähkinävoista ja kasvijuomasta surautettu karamellimainen kastike, joka sopii riisipuuron päälle kuin nakutettu. Valitse kaupasta tuoreita taateleita kuivatuotteiden sijaan ja makuelämys on taattu.

Uunissa valmistuu monta muutakin herkkupuuroa. Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro on paitsi superhyvää, myös ihanan helppo tehdä. Ainekset kaadetaan uunivuokaan ja nostetaan uuniin muhimaan. Sitten voikin vain odotella herkkupuuron valmistumista.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 1 hour 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour 35 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat, Joulu
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Uuniriisipuuro

  • 1 l mieleistäsi kasvijuomaa
  • 2 dl (tummaa) puuroriisiä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl suolaa

Taatelikinuski

  • 10 pehmeää tuoretta taatelia
  • n. 1/2 dl haluamaasi kasvijuomaa
  • 1 rkl pähkinävoita esim. maapähkinä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

Uuniriisipuuro

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Mittaa ainekset syvään uunivuokaan, nosta vuoka uuniin ja anna riisipuuron hautua uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes se paksuuntuu. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  • Tarjoa uuniriisipuuro sellaisenaan kaurajuoman ja kanelisokerin tai vaikka taatelikinuskikastikkeen kanssa.

Taatelikinuski

  • Poista taateleista kivet.
  • Lisää kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvijuomaa sen verran, että koostumus on mieleisesi.
  • Nauti uuniriisipuuron kaverina (tai herkuttele lähes minkä kanssa tahansa).

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!