Etusivu » Uuniriisipuuro ja iki-ihana taatelikinuski

Uuniriisipuuro ja iki-ihana taatelikinuski

Uuniriisipuuro on paitsi superhyvää, myös ihanan helppo tehdä. Ainekset kaadetaan uunivuokaan ja nostetaan uuniin muhimaan. Sitten voikin vain odotella herkkupuuron valmistumista.

uuniriisipuuro

Riisipuuro kuuluu jouluun, mutta kattilassa hauduttelun sijaan sen voi mainiosti valmistaa myös uunissa. Uuniriisipuuro on siitä näppärä, ettei se pala pohjaan. Aivan oman onnensa nojaan puuroa ei kuitenkaan kannata jättää, vaan sitä kannattaa hämmentää ainakin pari kerta kypsennyksen aikana.

Uuniriisipuuro on koostumukseltaan kattilassa keitettyä aavistuksen jämäkämpää, mutta ainakin omaan makuuni juuri täydellistä. Nesteen ja suurinmoiden suhteella voit vaikuttaa koostumukseen. Toki puuro on myös sitä jämäkämpää, mitä kauemmi sitä uunissa hauduttelet.

Itse valmistan puuron yleensä tummasta puuroriisistä, jossa on valkoiseen sisareensa verrattuna hintsun enemmän kuitua, jota maussa (tai värissä) ei juuri huomaa. Tummaa puuroriisiä löytyy ainakin Risellan valikoimasta.

Riisipuuroon saa vaihtelua erilaisilla kasvijuomilla. Kaurajuomaan valmistuu varsin perinteisen makuinen riisipuuro, vaikka väri onkin melko ruskea. Valitse mieluiten rasvainen kaurajuoma, jonka tunnistat barista-merkinnästä. Se tuo makuun ja koostumukseen herkullista täyteläisyyttä. Kokeilunhaluinen valitsee eksoottista kookosta. Riisijuoma on kasvijuomista ehkä neutraalein ja lähinnä lehmän maitoa. Kokeilemalla löydät juuri oman suosikkisi.

Uuniriisipuuro maistuu perinteiseen tapaan kaneli-sokerin kera, mutta ihan erityistä herkkua on taateleista, pähkinävoista ja kasvijuomasta surautettu karamellimainen kastike, joka sopii riisipuuron päälle kuin nakutettu. Valitse kaupasta tuoreita taateleita kuivatuotteiden sijaan ja makuelämys on taattu.

Uunissa valmistuu monta muutakin herkkupuuroa. Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Uuniriisipuuro ja taatelikinuski

Uuniriisipuuro on paitsi superhyvää, myös ihanan helppo tehdä. Ainekset kaadetaan uunivuokaan ja nostetaan uuniin muhimaan. Sitten voikin vain odotella herkkupuuron valmistumista.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 2 hrs
Aika yhteensä 2 hrs 10 mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Uuniriisipuuro

  • 1 l kookosjuomaa
  • 2 dl tummaa puuroriisiä
  • 1 tl suolaa

Taatelikinuski

  • 10 pehmeää tuoretta taatelia
  • n. 1/2 dl haluamaasi kasvijuomaa
  • 1 rkl pähkinävoita esim. maapähkinä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

Uuniriisipuuro

  • Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  • Mittaa ainekset syvään uunivuokaan, nosta vuoka uuniin ja anna riisipuuron hautua uunissa pari kolme tuntia, kunnes se paksuuntuu. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  • Tarjoa uuniriisipuuro taatelikinuskikastikkeen kanssa.

Taatelikinuski

  • Poista taateleista kivet.
  • Lisää kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvijuomaa sen verran, että koostumus on mieleisesi.
  • Nauti uuniriisipuuron kaverina (tai herkuttele lähes minkä kanssa tahansa).

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!