Etusivu » Vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro kuuluu jouluun samoin kuin porkkana lumiukon nenään. Paras riisipuuro keitetään veteen ja täytelöitetään kaurakermalla.

vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro on samettisen herkullinen tarjottava niin aattoaamuna kuin joululounaaksi. Kyllä vain. Omassa lapsuuden kodissani aaton aamupalapöydässä oli uunituoreita sämpylöitä ja puuro tarjoiltiin vasta lounaaksi joulurauhan julistuksen jälkeen.

Aikuisena perinteet ovat muuttuneet ja puuronkin keitän nykyään aina vegaanisena. Puuroa syödään kuitenkin joulun aikaan aivan yhtä varmasti kuin kuusikin kököttää olohuoneen paraatipaikalla.

Muutaman vegaanisen joulupuuron olen ennättänyt keittää vuosien varrella ja samalla testata erilaisia reseptejä. Paras vegaaninen riisipuuro syntyy mielestäni näillä nikseillä.

Vegaaninen riisipuuro: Nesteeksi vettä

Käytän puuron pohjana aina vettä. Vesi toimii riisipuurossa loistavasti ja kaiken lisäksi helpottaa urakkaa huomattavasti. Vesi ei pala pohjaan (ellet sitten unohda puurokattilaa levylle tuntikausiksi) eikä se kuohu yhtä herkästi yli kuin maitoon keitetty puuro. Lisäksi voit lisätä riisinjyvät suoraan kiehuvaan veteen ilman, että ne kaipaisivat esikeittämistä nestetilkassa.

Pidä lämpö maltillisena ja anna riisinjyvien hautua hissukseen kypsiksi. Puuroa kannattaa sekoittaa muutaman kerran, jotta riisi ei varmasti takerru kattilan pohjaan ja jotta jyvät kypsyvät tasaisesti.

Itse keitän puuron aina Risellan tummasta puuroriisistä, jossa on aavistus enemmän kuitua ja makua kuin perinteisessä puuroriisissä.

Täytelöitä kaurakermalla

Kun lähes kaikki vesi on imeytynyt riisinjyviin, kattilaan lisätään tölkillinen kauraruokakermaa. Siis sitä samaa tavaraa, jota käytetään myös keittoihin, kastikkeisiin ja muuhun suolaiseen ruoanvalmistukseen. Kaurakerma tekee puuron koostumuksesta ihanan täyteläisen ja väristä upean valkoisen.

Esimerkiksi kaurajuomaan keitetystä riisipuurosta tulee herkästi ikävän ruskeaa eikä maku ole laisinkaan yhtä pehmeä ja täyteläinen kuin kaurakermalla täytelöitetty vegaaninen riisipuuro on.

Vegaaninen riisipuuro: Mausteeksi kanelia

Riisipuuro tarjotaan tavallisesti kaneli-sokerin kanssa, mutta oletko koskaan kokeillut lisätä kanelitankoa puurokattilaan jo keittovaiheessa? Puuro maistuu lempeästi kanelilta ja nostaa puuron hetkessä luksusluokkaan. Toki sokeria ja kanelia voi ja kannattaa lisätä vielä valmiin puuriannoksen päälle. Mantelia unohtamatta!

Jos kaipaat lisää vinkkejä joulun makuisen puuron valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro kuuluu jouluun samoin kuin porkkana lumiukon nenään. Paras riisipuuro keitetään veteen ja täytelöitetään kaurakermalla.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl puuroriisiä
  • 8 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 2 dl kauraruokakermaa
  • 3/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja kanelitanko. Hauduta välillä sekoitellen n. 30 minuuttia, kunnes enin neste on imeytynyt. Lisää kauraruokakerma ja hauduta vielä n. 10 minuuttia. Mausta suolalla.
  • Tarjoa vegaaninen riisipuuro kaneli-sokerin ja halutessasi kauramaidon kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!