Vadelmauunipuuro
Vadelmauunipuuro on leppoisan viikonloppuaamun sulostuttaja. Herkullinen uunipuuro valmistuu helposti yhden vuoan taktiikalla.

Vadelmauunipuuro tuo jatkoa uunipuuroreseteihin. Viime viikolla blogissa herkuteltiin nimittäin tällä ihanalla banaanileivän makuisella uunipuurolla. Tällä viikolla tarjolla on jotain vähintään yhtä herkullista. Inspiraation tähän puuroon nappasin Chocochili-blogia kirjoittavan Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta.

Vadelmauunipuuroa varten kannattaa pöydälle jättää tarkoituksella kypsymään pari banaania. Puuro nimittäin yhdistää banskut, vadelmat, kauran ja soijajogurtin uunipuuroksi, jota lusikoisi samalta istumalta vaikka koko vuoallisen. Herkullinen uunipuuro maustetaan ripauksella vaniljaa, joka nostaa puuron luksusluokkaan.
Vaikka maku onkin tärkein, vadelmauunipuurossa ihastuttaa myös vaivattomuus. Aivan kuten banaaniuunipuurokin, myös tämä puuro valmistuu näppärästi yhdessä vuoassa ja hautuu herkuksi reilussa puolessa tunnissa.
Soijajogurtin ansioista lopputulos on ruokaisa ja täyteläisen pehmeä. Vadelmauunipuuro maistuu parhaalta sellaisenaan tai kaurajuoman kera nautittuna. Parasta puuro on valmistuspöäivänä, mutta maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä sellaisenaan tai mikrossa lämmitettynä
Rakastatko uunipuuroja? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Vadelmauunipuuro
Raaka-aineet
- 2 kypsää ruskeapilkullista banaania
- 2 1/2 dl soijajogurttia
- 4 dl kaurajuomaa
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
Päälle:
- 100 g pakastevadelmia
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Muhenna banaanit uunivuoassa. Lisää muut ainekset vadelmia lukuun ottamatta ja sekoita. Lisää lopuksi päälle vadelmat.
- Paista puuroa uunin keksitasolla noin 35-45 minuuttia.
- Tarjoile vadelmauunipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi kaurajuoman kera.
Kiitti vinkistä. Piti ruveta kokeilemaan kun tuli noita vadelmia kertättä ja ollaan vegaaniperhe. Toivottavasti on hyvää
Kiva kuulla. On kyllä ollu huippuhyvä vattuvuosi! Tämä on yksi omista suosikkipuuroistani, toivottavasti teillekin maistuu 🙂