Banaaniuunipuuro
Banaaniuunipuuro on viikonloppuaamujen luksusherkku! Maapähkinävoi ja suklaahippuset tekevät aamustasi astetta maukkaamman

Banaaniuunipuuro tuo herkullista vaihtelua arkisiin rutiineihin. Aamuni alkavat nimittäin aina kaurapuurolla. Arkiaamun kaurapuuro valmistuu kattilassa höyryttämättömistä kaurahiutaleista kaurajuomaan keitettynä ilman suurempia kikkailuja. Viikonloppuisin on kiva panostaa aamupalaan vähän enemmän.
Pientä vaihtelua aamupalaan tuovat erilaiset uunipuurot. Kokonaisista kaurasuurimoista hissukseen haudutettu kaurapuuro on ikisuosikki, mutta välillä tulee kokeiltua jotain vähän erilaista.

Törmättyääni somessa riittävän moneen banaaniuunipuurokuvaan oli ihan pakko pyöräyttää sellainen itsekin. Supersimppeli, banaanileivältä maistuva kaurapuuro valmistui yhden vuoan taktiikalla ja hautui uunissa puolisen tuntia.
Lämpimän maun toi ripaus kanelia ja täyteläisyyttä reilu nokare maapähkinävoita. Puuro pinnalle rouhittu suklaa tuo uunipuuroon ripauksen luksusta.
Banaaniuunipuuro on koostumukseltaan vähän perinteistä kaurapuuroa jämäkämpää, vähän kakkumaista. Ainakin omaan makuuni juuri täydellistä!
Ja jos uunipuurot maistuvat sinullekin, kurkkaa blogin arkistoista myös


Banaaniuunipuuro
Raaka-aineet
- 2 kypsää ruskeapilkullista banaania
- 3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
- 1 rkl vaahterasiirappia tai muuta mieleistäsi makeutusta
- 5 dl kaurajuomaa
- 5 dl kaurahiutaleita
- 1 dl siemeniä tai pähkinöitä
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl kanelia
Päälle:
- 1 kypsä banaani halkaistuna
- 25 g tummaa suklaata rouhittuna
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Muhenna kaksi banaania uunivuoassa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, siirappi, suola ja kaneli. Sekoita kaurajuoma, sitten pähkinät ja kaurahiutaleet.
- Halkaise banaani ja lisää se puuron päälle. Rouhi pinnalle tumma suklaa.
- Paista banaaniuunipuuro uunin keksiosassa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa kaurajuoman kanssa tai nauti vaikka sellaisenaan.
Vinkki! Puuro maistuu herkulta myös seuraavana päivänä.