Etusivu » Butter tofu

Butter tofu

Butter tofu on saanut inspiraationsa intialaisesta butter chicken -annoksesta. Mausteinen vegeherkku tosin tehdään ilman voita ja kanaa.

butter tofu

Butter tofu eli intialainen voikana ilman voita ja kanaa herättää ehkä ihmetystä. Vegeversiossa kana vaihtuu tofuun ja voi vegaaniseen margariiniin sekä mantelijauheeseen.

Tämä butter tofu ei missään nimessä edes yritä olla mikään aito ja alkuperäinen versio klassikkoruoasta, vaan pikemminkin hyvällä tavalla kotikutoinen vegemuunnos suosikista, jossa muhkeat maut ja kastikkeen täyteläisyys ovat sopivassa tasapainossa.

vegaaninen tofucurry

Raaka-ainelista on pitkä, mutta kun katsot tarkemmin, valtaosa tarvittavista tykötarpeista on mausteita. Butter tofu valmistuu siis varsin helposti, kunhan maustekaappisi on kunnossa.

Aloita ruoan valmistus tofun paistamisesta. Viipaloi tofu, kuivaa viipaleet huolelliseesti ja kuutioi sitten parin sentin paloiksi. Paista tofukuutiot öljyssä rapeiksi kaikessa rauhassa melko kovalla lämmöllä käryytellen. Kun tofun pinta on rapeutunut, siirrä pannu syrjään ja lisää joukkoon tilkka soijakastiketta. Näin tofukuutiot ovat paitsi rapeita, myös herkullisen makuisia. 

Tofun paistuessa on hyvää aikaa esivalmistella kastikkeen raaka-aineet: hienontaa sipulit ja chili sekä kaivaa mausteet ja muut kastikeainekset esiin. 

Saat kastikkeen maut avautumaan, kun paistat ensin sipulit, inkiväärin ja chilin kaikessa rauhassa pannulla raukeiksi. Lisää sitten kuivamausteet ja jatka paistamista vielä minuutti tai kaksi. Sitten on aika lisätä pannulle tomaattimurska ja antaa kastikkeen muhia hissukseen vähintään vartin verran. Kaurakerma ja margariininokareet lisätään joukkoon vasta viimeiseksi.

Butter tofu on aivan ihanaa sellaisenaankin, mutta tuoreet yrtit ja pannulla aromikkaiksi paahdetut cashewpähkinät virittävät makuelämyksen huippuunsa. 

Pssst! Jos rakastat tuhdin mausteisia ja täyteläisiä intialaisruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

buttertofu

Butter tofu

Butter tofu on saanut inspiraationsa intialaisesta butter chicken -annoksesta. Mausteinen vegeherkku tosin tehdään ilman voita ja kanaa.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1-2 pkt (n. 400 g ) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 chili
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 krl vegaanista margariinia

Tarjoiluun:

  • riisiä
  • korianteria
  • cashewpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi tofu ja kuivaa pinta. Kuutioi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää ruokalusikallinen soijakastiketta. Kuumenna sen verran, että soijakastike imeytyy tofuun ja siirrä sitten syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Kuumenna tilkka öljyä ja paista sipuli, inkivääri, valkosipuli sekä chili rauhassa raukeiksi. Lisää kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää sitten tomaattipyree, tomaattimurska sekä suola ja sokeri.  Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.
  • Lisää kaurakerma ja margariini sekä paistetut tofukuutiot. Tarjoa butter tofu keitetyn riisin sekä pähkinöiden kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Onpa sun blogi löytö! Päädyin tänne kaalilaatikkoreseptin perässä mutta täältähän pääsee lisäilemään kirjanmerkkeihin vaikka mitä ihanaa. Kuvat on myös upeita!

    1. Heippa! Kiva kun löysit blogiini. Kiitos myös ihanasta kommentistasi <3 Toivottavasti ruoat myös maistuvat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!