Etusivu » Kurpitsapasta
|

Kurpitsapasta

Kurpitsapasta on syksyn suosikkipasta. Ryhtiä makuun tuovat chiliöljyssä paistetut kurpitsansiemenet. Tähän jäät koukkuun!

kurpitsapasta

Kurpitsapasta syntyy vähistä aineksista, mutta maku hurmaa. Maun takaavat niin uunissa makeaksi paahdettu kurpitsa kuin pasta-annoksen pinnalle lusikoidut, chiliöljyssä paistetut kurpitsansiemenetkin.

Helppo ja täyteläinen kurpitsapasta on raaka-ainelistaltaan napakka, mutta maultaan lavea – siis juuri sellainen pasta, jota kaikki rakastavat! Ja mikä parasta, ruoka on nopeimmillaan pöydässä reilussa puolessa tunnissa.

Listasin alle vinkit valmistukseen sekä ohjeen, jolla onnistut. Jos kiinnostuit, lue ihmeessä lisää!

Kurpitsapasta: paahdettu kurpitsa on annoksen perusta

Tämän ruoan valmistaminen ei vaadi montaa työvaihetta. Ensin kurpitsa kuoritaan ja kuutioidaan ja paahdetaan sitten uunissa pehmeäksi. Aikaa kuluu parisenkymmentä minuuttia riippuen siitä, kuinka suuriksi paloiksi kurpitsan leikkasit.

Kurpitsan paahtuessa ennättää keittää juuri sopivasti pastan ja valmistaa annoksen kruunaavan chili-siemenseoksen. Vaikka työvaiheita on muutama, aikaa ruoanvalmistukseen kuluu hieman päälle puoli tuntia. Kurpitsapasta kuuluukin ehdottomasti helppojen ja nopeiden arkiruokien kategoriaan.

Yksinkertaiset raaka-aineet, mutta maku hurmaa

Raaka-aineita pastaan tarvitaan vain kourallinen ja todennäköisesti ne löytyvät jo valmiiksi keittiösi kaapista. Kurpitsaksi valitsin myskikurpitsan, mutta kurpitsapasta on maukasta myös hokkaidokurpitsasta valmistettuna.

Paahdettujen kurpitsakuutioiden sekaan laitetaan hieman oliiviöljyä, suolaa, tilkka raikastavaa sitruunamehua sekä pari lusikallista ravintohiivahiutaleita tuomaan juustoista makua ja täyteläisyyttä. Sitten vain surrurr: ainekset nimittäin soseutetaan joko monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lopuksi kastiketta ohennetaan pastan keitinvedellä. Eikö olekin ihanan iisiä!

Pastaksi sopii oikeastaan mikä pasta tahansa spagetista fusilliin ja simpukkapastasta tagliatelleen. Itse kaivoi kuivakaapista Rummon Conchiglie Rigate -pastaa eli suurta simpukkapastaa. Toimi tosi hyvin!

Kurpitsapasta: Loppusilaus tulisista kurpitsansiemenistä chiliöljyssä

Kurpitsapasta on syksyisen täyteläinen ja makumaailmaltaan lempeä. Ryhtiä annokseen saa, kun ensin paistaa kourallisen kurpitsansiemeniä pannulla yhdessä oliiviöljyn sekä chilihiutaleiden kanssa ja lusikoi seoksen sitten valmiin pasta-annoksen päälle. Samalla siemenet tuovat annokseen myös ihanaa rapeutta ja suutuntumaa. Nam!

Kurpitsa on syksyn suosikki: kokkaa myös nämä ruoat:

Syksyllä kurpitsaa kannattaa hyödyntää ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa monipuolisesti. Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä herkulliset kurpitsareseptit:

kurpitsapasta
kurpitsapasta

Kurpitsapasta

Kurpitsapasta on syksyn suosikkipasta. Ryhtiä makuun tuovat chiliöljyssä paistetut kurpitsansiemenet.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1/2 (n. 500 g) myskikurpitsaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 250 g pastaa
  • n. 1 dl pastan keitinvettä

Chili-kurpitsansiemenet

  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl tulisia chilihiutaleita esim. Santa Maria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi kurpitsa. Lorauta kurpitsakuutioiden päälle öljyä ja ripauta pintaan suolaa. Levitä kurpitsa leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda pehmeäksi, noin 20 minuuttia.
  • Kurpitsan paahtuessa valmista chiliöljyssä paistetut kurpitsansiemenet. Kuumenna öljy pannulla, lisää chilihiutaleet sekä kurpitsansiemenet. Paista siemeniä muutama minuutti sekoitellen niin, että ne saavat hieman paahteista väriä. Lisää suola ja siirrä pannulta kulhoon odottamaan.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Säästä tilkka pastan keitinvettä.
  • Siirrä pehmeäksi paahtuneet kurpitsakuutiot monitoimokoneeseen, tehosekoittimeet tai kulhoon, jossa voit soseuttaa ne sauvasekoittimella. Mittaa mukaan oliiviöljy, sitruunamehu, ravintohiivahiutaleet sekä suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.
  • Yhdistä kastike ja pasta. Lisää tilkka pastan keitinvettä niin, että koostumus on mieleisesi. Jaa kurpitsapasta lautasille ja lusikoi päälle chiliöljyssä paistettuja kurpitsansiemeniä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!