Mustikkauunipuuro
Mustikkauunipuuro maistuu ihanasti mustikkapiirakalle. Kardemumman ja kanelin maustama uunipuuro valmistuu aamupalapöytään reilussa puolessa tunnissa.

Mustikkauunipuuro on leppoisan viikonloppuaamun luksusherkku. Se valmistuu vaivatta reilussa puolessa tunnissa ja ihastuttaa mustikkapiirakkaan vivahtavalla makumaailmallaan. Kaneli, kardemumma ja ripaus vaniljaa ovat puuron maun salaisuudet. Ohjeen bongasin Annan ruokasivustolta ja tuunasin sitä hieman makuuni ja tarpeeseeni sopivammaksi.
Kuten muidenkin uunipuurojen, myös mustikkauunipuuron koostumus on hieman kattilassa keitettyä kaurapuuroa jämäkämpi ja kakkumaisempi, mutta ainakin omaan suuhuni juuri täydellinen.
Mustikkauunipuuro maistuu ihanalta kaurajuoman tai -gurtin kera, mutta vaniljakastike nostaa puuron todelliseen luksusluokkaan.
Jos kaipaat lisää ideoita ja reseptejä uunipuurojen valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä mainiot puuroreseptit:


Mustikkauunipuuro
Raaka-aineet
- 6 dl kaurahiutaleita
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 1/2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 7 dl kaurajuomaa
- 200 g mustikoita tuore tai pakaste
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja mausteet laakeassa uunivuoassa. Lisää kaurajuoma ja sekoita huolellisesti. Lisää päälle mustikat.
- Paista mustikkauunipuuro uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.