Etusivu » Mustikkauunipuuro

Mustikkauunipuuro

Mustikkauunipuuro maistuu ihanasti mustikkapiirakalle. Kardemumman ja kanelin maustama uunipuuro valmistuu aamupalapöytään reilussa puolessa tunnissa. 

mustikkauunipuuro

Mustikkauunipuuro on leppoisan viikonloppuaamun luksusherkku. Se valmistuu vaivatta reilussa puolessa tunnissa ja ihastuttaa mustikkapiirakkaan vivahtavalla makumaailmallaan. Kaneli, kardemumma ja ripaus vaniljaa ovat puuron maun salaisuudet. Ohjeen bongasin Annan ruokasivustolta ja tuunasin sitä hieman makuuni ja tarpeeseeni sopivammaksi.

Kuten muidenkin uunipuurojen, myös mustikkauunipuuron koostumus on hieman kattilassa keitettyä kaurapuuroa jämäkämpi ja kakkumaisempi, mutta ainakin omaan suuhuni juuri täydellinen.

Mustikkauunipuuro maistuu ihanalta kaurajuoman tai -gurtin kera, mutta vaniljakastike nostaa puuron todelliseen luksusluokkaan. 

Jos kaipaat lisää ideoita ja reseptejä uunipuurojen valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä mainiot puuroreseptit:

mustikkauunipuuro

Mustikkauunipuuro

Mustikkauunipuuro maistuu ihanasti mustikkapiirakalle. Kardemumman ja kanelin maustama uunipuuro valmistuu aamupalapöytään reilussa puolessa tunnissa. 
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 35 mins
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 1/2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 7 dl kaurajuomaa
  • 200 g mustikoita tuore tai pakaste

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  • Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja mausteet laakeassa uunivuoassa. Lisää kaurajuoma ja sekoita huolellisesti. Lisää päälle mustikat.
  • Paista mustikkauunipuuro uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

 

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!