Etusivu » Pizza dog

Pizza dog

Pizza dog on hauskaa ja herkullista fuusioruokaa. Yhdistä pizza ja hodari maittavaksi perjantai-illan ruoaksi.

pizza dog

Pizza dog yhdistää pizzan ja hodarit. Idea on lisätä pienelle pizzapohjalle juustoraastetta ja paistaa sitten uunissa meheväksi. Lopuksi lisätään täytteet eli pannulla paistetut nakit sekä mieluisa salsa ja kastikkeet. Pizza dogien makumaailmaa on helppo tuunata omaan suuhun sopivaksi.

Itse valitsin täytteeksi hieman tuliset vegechorizot, jollaisia löytyy esimerkiksi MeEatin valikoimasta sekä raikkaan makean ananassalsan. Koko komeuden kruunasin chilimajoneesilla. 

Pizza dogien valmistus ei todellakaan ole vaikeaa tai vaivalloista. Itse oikaisen nykyään (luvattoman) usein pakastealtaan valmiilla pizzataikinalla – myös pizzan valmistuksessa. Esimerkiksi Fazerin valikoimasta löytyy varsin kelvokas valmispizzataikina, joka on sulatusta vaille valmis käytettäväksi. Pakkauksessa on neljä pizzataikinapalloa, jotka leikkaan pizza dogeja varten kahteen osaan.

Koska pizza dog maistuu parhaalta tuoreeltaan, paistan kerralla vain sen verran mitä yhdellä aterialla tulee syötyä. Puolet taikinasta sujautan takaisin pakastimeen odottamaan seuraavaa perjantai-illan herkkuhetkeä.

Pizza dogien syöminen ei ole siisteintä puuhaa. Herkuttele käsin tai nauti astetta siistimmin haarukan ja veitsen avulla.

Idea ja inspiraatio pizza dogeihin on napattu Kotiliedestä.

Jos kaipaat lisää ideoita ja inspiraatiota perjantai-illan hauskaksi ja herkuksi tarjottavaksi. kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

pizza dog

Pizza dog

Pizza dog on hauskaa ja herkullista fuusioruokaa. Yhdistä pizza ja hodari maittavaksi perjantai-illan ruoaksi.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Taikinan valmistus/sulatus 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 30 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pss (4×150 g) pizzataikina esim. Fazer
  • 150 g juustoraastetta (vegaanista)
  • 1 pkt (200 g) vegenakkeja tai-chorizoja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 8 rkl chilimajoneesia

Ananassalsa

  • 1/2 tuore ananas
  • 1/2 punasipuli
  • 1/2 kurkku
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili
  • 1 limetin mehu
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinapallot kahteen osaan ja muotoile pitkulaisiksi sämpylöiksi. Pistele keskusta haarukalla. Levitä päälle juustoraaste. Paista pohjia 250-asteessa uunissa n. 8 minuuttia.
  • Valmista ananassalsa. Kuori ja kuutioi ananas. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri. Poista chilistä kanta ja halutessasi siemenet. Hienonna chili. Yhdistä salsan ainekset. Tarkista maku.
  • Paista vegenakit pannulla tilkassa öljyä.
  • Nosta pizzapohjat uunista. Lisää päälle paistetut nakit, ananassalsa ja chilimajoneesi. Nauti heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!