Etusivu » Malesialainen tofu-pähkinäkastike

Malesialainen tofu-pähkinäkastike

Malesialainen tofu-pähkinäkastike on sakea, herkullinen ja ronskisti kasviksilla höystetty. Anna kun kerron lisää!

malesialainen tofu-pähkinäkastike

Malesialainen tofu-pähkinäkastike on tuhti ja lämmittävän mausteinen ruoka. Siis juuri sellainen herkku, jota vuoden pimeimpään aikaan sekä suu, masu että sielu halajavat. Sisäistä lämpöä ja hehkua nimittäin todella tarvitaan, kun pimeyttä, vettä ja lunta tuulee vaakana vasten.

Tuhti ja lämmin makumaailma kätkee sisäänsä kiinankaalia, 80-luvun salaattipöydästä tuttua kasvista. Älä kuitenkaan hätkähdä. Kiinankaali on nimittäin varsin ihanaa lämpimissä ruoissa wokeista erilaisiin kastikkeisiin. Ja juurikin tähän malesialaiseen tofu-pähkinäkastikkeeseen se passaa paremmin kuin hyvin. Kaalin kaveriksi kastikkeeseen sujautetaan tofua, porkkanoita, lämpimiä mausteita sekä reilu nokare maapähkinävoita.

Tofut paistetaan ensin pannulla rapeiksi, maustetaan soijakastikkeella ja upotetaan lopuksi kastikkeeseen imaisemaan makuja itseensä. Rapeiksi paistetut tofukuutiot imevät mausteita upeasti itseensä menettämättä kuitenkaan täysin rakennettaan.

Jos maapähkinävoita jää tähteelle, kokeile esimerkiksi näitä ihania reseptejä:

malesialainen tofu-pähkinäkastike
malesialainen tofucurry

Malesialainen tofu-pähkinäkastike

Malesialainen tofu-pähkinäkastike on sakea, herkullinen ja ronskisti kasviksilla höystetty. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • n. 200 g kiinankaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1-2 chiliä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl limetin- tai sitruunanmehua
  • 3-5 kaffirilimetinlehteä
  • 2 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
  • 1-2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa pinta huolella. Kuutioi tofu.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää 1 rkl soijakastiketta. Sekoita niin, että soijakastike imeytyy tasaisesti tofuun. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
  • Suikaloi kiinankaali. Kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilin kanta ja hienonna chili.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää sitruunaruohotahna, valkosipuli, inkivääri sekä chili ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kuivamausteet ja paista sekoitellen vielä hetki.
  • Lisää kookosmaito, porkkanat, maapähkinävoi, limetinlehdet ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  • Lisää tofu, kiinankaali ja 2 rkl soijakastiketta. Hauduta noin 15 minuuttia.
  • Mausta malesialainen tofu-pähkinäkastike suolalla ja limetin- tai sitruunanmehulla. Tarkista maku ja tarjoa riisin tai ruokakauran kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!