Etusivu » Tomaatti-maapähkinäkeitto
|

Tomaatti-maapähkinäkeitto

Tomaatti-maapähkinäkeitto on todellista pikaruokaa! Vartissa pöytään on lupaus, joka ei petä!

tomaatti-maapähkinäkeitto

Olen viime aikoina kerännyt eräänlaista listaa ruoista, jotka joko valmistuvat minimaallisella vaivalla tai korkeintaan viidessätoista minuutissa.

Jokainen nimittäin varmasti tietää ne päivät, jolloin ruokaa pitäisi olla pöydässä heti, mieluummin vielä vähän nopeammin. Ensin pää lyö tyhjää ruokaideoiden suhteen. Sitten kaivat esiin ohjeen, jossa valmistusajaksi luvataan alle 30 minuuttia, mutta huomaat vielä tunnin jälkeenkin hauduttelevasi ruokaa kiukkunälän kourissa, sillä kasvisten paloitteluun, paistamiseen, kypsymiseen, maustamiseen jne. vierähtikin sitten tovi jos toinenkin.

Nopeat ruoat ovat kultaa myös etätyöpäivinä, jolloin lounaan valmistukseen ei ennätä uhrata yhtään ylimääräistä aikaa. Meillä etätyöpäivinä syödään yleensä edellisten päivien tähteitä, mutta toisinaan jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. 

Nopeiden ruokien lisäksi näppäriä etätyöpäivän lounasruokia ovat myös pienellä vaivalla valmistuvat vuokaruoat. Tällaisia ovat esimerkiksi tortellinivuoka, vegaaninen makaronilaatikko, erilaiset kiusaukset sekä vaikkapa uunicurry.

Jos yhtään ennakoi, tällaiset vuokaruoat jaksaa tehdä valmiiksi vaikka jo edellisenä iltana muun ruoanvalmistuksen ohessa.

Tomaatti-maapähkinäkeitto lukeutuu ensin mainittuun kategoriaan. Keiton kiehuessa ennättää juuri ja juuri viipaloida, voidella – ehkä jopa paahtaakin – parit voileivät täydentämään keittoateriaa. Sitten jo syödäänkin.

Tomaatti-maapähkinäkeittoon löytyy kaapistani lähes aina tykötarpeet valmiina. Paseeratun tomaatin voi tarvittaessa vaihtaa myös tomaattimurskaksi. Sauvasekoittimella sopasta saa joka tapauksessa sileää ja samettista. Jos harissaa ei ole, pieni ripaus chiliä täydentää maun lempeän mausteiseksi.

Soppa on kermaisen pehmeä ja ruokaisa, siitä pitävät huolen sekaan surautetut kikherneet sekä tuhti annos maapähkinävoita. 

Jos kaipaat lisää loistavia lounaskeittoja, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tomaattikeitto
tomaatti-maapähkinäkeitto

Tomaatti-maapähkinäkeitto

Tomaatti-maapähkinäkeitto on todellista pikaruokaa! Vartissa pöytään on lupaus, joka ei petä!
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 20 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 dl vettä
  • n, 1/2 rkl harissaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 1/2 sitruunan mehu

Tarjoiluun

  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia pari minuuttia. Varo polttamasta! Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, kikherneet, maapähkinävoi, vesi ja harissa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla välillä sekoitellen 10 minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla ja sitruunamehulla. Surauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  • Tarjoa tomaatti-maapähkinäkeitto paahdettujen ja suolattujen maapähkinöiden kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!