Etusivu » Nuudelikeitto – tuunaa höysteillä ja saat sopasta oman suun mukaisen
|

Nuudelikeitto – tuunaa höysteillä ja saat sopasta oman suun mukaisen

Nuudelikeitto on talviruokaa parhaimmillaan. Mausteinen liemi ja herkulliset sattumat takaavat makuilotulituksen. Tee tätä, tykkäät taatusti!

nuudelikeitto

Nuudelikeitto on aasialaisvivahteinen soppa, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle ja kehon hykertelemään mielihyvästä. Sanomattakin on selvää, että nyt ollaan herkullisten asioiden äärellä.

Tuunaa kaapin sisällön mukaan

Nuudelikeiton raaka-ainelista on ihanan joustava, kuten parhaiden ruokien tuppaa olemaankin. Kasviksia voi vaihdella mielen sekä kaapin sisällön mukaan ja lisukkeiden avulla keittoon saa aina uudenlaista menoa ja meininkiä.

Tässä nuudelikeitossa on ohueksi suikaloitua porkkanaa sekä varsikukkakaalia, sinä voit laittaa esimerkiksi broccolinia eli varsiparsakaalia tai pieniksi kukinnoiksi paloiteltua parsakaalia, miksei myös paprikaa tai pakasteherneitä. Idea on, että kasvikset ovat suupalan kokoisia niin, että niitä on helppo kauhoa lusikalla tai syömäpuikoilla eikä kasvisten kypsymistäkään tarvitse odotella muutamaa minuuttia kauempaa.

Aivan pehmeän kypsäksi kasviksia ei kannata keittää. Parhaimmillaan ne ovat, kun maltat jättää rakenteeseen sopivasti rousketta.

Nuudelikeitto saa viime silauksen höysteistä

Keittoannoksen kokoaminen on kuin hauskaa palapelin rakentamista. Kulhon pohjalle asetetaan keitetyt riisinuudelit, päälle kauhotaan maukasta lientä ja siinä napakoiksi kypsyneitä kasviksia. Päälle ripotellaan rapeaksi paistettua tofua sekä makuaineita maun mukaan. Chilin, tuoreiden yrttien, itujen, paahdettujen maapähkinöiden, kevätsipulin varsien sekä limetinlohkojen avulla ruoasta saa juuri mieleisensä makuisen – raikkaan yrttisen tai mukavasti chilin potkuisen. Kaikkea ei kaapista tarvitse löytyä, muutama herkullinen lisä on aivan riittävä.

Jos nuudelikeitto on lempparisi tai rakastat makumaailmaltaan Aasian suuntaan nojaavia keittoja, kurkkaa myös nämä blogin arkistosta löytyvät reseptit:

Nuudelikeitto

Nuudelikeitto on talviruokaa parhaimmillaan. Mausteinen liemi ja herkulliset sattumat takaavat makuilotulituksen.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Nuudelikeiton liemi:

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 8 dl kasvislientä fondista
  • 2 dl kookoskermaa
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2-3 rkl soijakastiketta tai kalakastiketta
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1/2-1 limetin mehu

Lisäksi:

  • 100 g ohutta riisinuudelia
  • 1-2 pkt (n. 300-400 gI tofua esim. SoFine thai + öljyä paistamiseen
  • n. 200 g varsikukkakaalia tai esim broccoliinia tai parsakaalia
  • 2 pienehköä porkkanaa
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • chiliä viipaloituna
  • ituja
  • limetin lohkoja
  • kevätsipulia

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan, limetin mehua lukuun ottamatta ja anna kiehua vartin verran.
  • Keitä sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta.
  • Kuutioi ja paista tofu öljyssä rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.Leikkaa varsikukkakaaleista kanta pois ja paloittele hieman pienemmiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi kiekoiksi. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää limetinmehu.
  • Annostele nuudelit keittokulhojen pohjalle, kauho päälle lientä. Jaa kulhoihin myös tofu. Viimeistele nuudelikeitto tuoreella korianterilla, chiliviipaleilla ja maapähkinöillä sekä muilla mieleisilläsi lisukkeilla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!