Porkkana-kikhernepihvit
Porkkana-kikhernepihvit valmistuvat nopeasti arki-illan aterialle. Mehevät kasvispihvit maistuvat makoisilta vaikkapa paahdetun kukkakaalin ja joguttikastikkeen kera.

Porkkana-kikhernepihvit kuuluvat tämän hetken arkiruokasuosikkeihini. Lähes aina kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyvät valmiiksi kaapistani eikä pihvien hinta päätä huimaa. Joukkoon sekoitettu porkkanaraaste tekee pihveistä erityisen meheviä, ja auringonkukansiemenet tuovat rakenteeseen mukavaa rousketta.
Pihvimassa pyörähtää sukkelasti monitoimikoneessa. Massan kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa pieni tovi, jotta pihvit pysyvät paremmin kasassa paistettaessa. Voit tehdä pihvimassan valmiiksi vaikka edellisenä iltana ja paistaa pihveiksi vasta seuraavana.
Porkkana-kikhernepihvit voi paistaa pannulla öljytilkassa tai 200 asteisessa uunissa. Pannulla paistettaessa pihveihin saa herkullisen rapean paistopinnan, mutta uunissa pihvit paistuvat näppärästi kaikki samalla kertaa. Sipaise pihvien pintaan öljyä, niin saat siitä rapeamman.
Samalla uunin lämmityksellä kannattaa kaveriksi valmistaa myös paahdettua kukkakaalia intialaisilla mausteilla. Älyttömän herkullinen kukkakaalilisuke istuu näiden kikhernepihvien seuraan kuin nakutettu.
Porkkana-kikhernepihvit maistuvat makoisilta sellaisenaan, mutta seuraksi kannattaa sekoittaa nopea kastike paksusta gurtista, nokareesta majoneesia sekä hienonnetusta valkosipulinkynnestä. Supernopea kylmä kastike maistuu paitsi kikhernepihvien kera, myös esimerkiksi lohkoperunoiden dippinä.
Psssst! Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Porkkana-kikhernepihvit
Raaka-aineet
Porkkana-kikhernepihvit
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 1 iso porkkana
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl jauhettua kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl vehnäjauhoja
Paistamiseen
- öljyä
Nopea valkosipuli-gurttikastike
- 1 dl paksua turkkilaista kauragurttia
- 2 rkl vegaanista majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi.
- Mittaa ainekset vehnäjauhoja ja siemeniä lukuun ottamatta monitomikoneeseen ja surauta rakeiseksi massaksi. Lisää auringonkukansiemenet ja pyöräytä vielä nopeast sekaisin. Lisää lopuksi vehnäjauhot esimerkiksi lusikalla sekoittaen.
- Anna massan tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta pihvit pysyvät paremmin koossa paistettaessa.
- Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla öljytilkassa molemmin puolin rapeiksi. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
- Tarjoa porkkana-kikhernepihvit esimerkiksi valkosipulilla maustetun gurttikastikkeen kera.
Valkosipuli-gurttikastike
- Sekoita ainekset yhteen. Tarkista maku. Tarjoa gurttikastike esimekiksi porkkana-kikhernepihvien kera.
Millä suosittelisit korvaamaan auringonkukan siemenet, jos siemeniä ei pysty syömään?
Jos pähkinät sopivat, cashewt toimivat tässä hyvin 🙂
Juurikin niille pähkinöille ja siemenille tässä ollasn allergisia ��
Siinä tapauksessa jättäisin kokonaan pois. Pitäisi onnistua hyvin ilmankin 🙂