Kurpitsa-makaronilaatikko
Kurpitsa-makaronilaatikko valmistuu yhden vuoan taktiikalla. Maukkaasta arkiruoasta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.
Harva ruoka ilahduttaa meidän perheessä yhtä paljon kuin laatikollinen makaronilaatikkoa. Arjen luottoruoka maistuu perheen pienimmälle, mutta helppo valmistustapa on myös kokin mieleen. Superhelppo vuokaruoka syntyy nimittäin parhaimmillaan yhden vuoan taktiikalla uunin hoitaessa lähes kaikki työt.
Kurpitsa-makaronilaatikko on arjen luottopakin syksyinen versio, jossa makaronien seurana on kurpitsakuutioita ja lehtikaalia. Ruokaistuutta tuo soijarouhe. Ainekset kipataan uunivuokaan, mukaan lisätään juustonmakuista kaurakermaa, vettä ja tilkka soijakastiketta. Sitten vain vuoka uuniin ja kädet vapautuvat muille arjen askareille.
Vuoallisesta makaronilaatikkoa riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. Kuten lähes kaikki vuokaruoat, myös makaronilaatikko maistuu ihan yhtä hyvältä uudelleen lämmitettynä. Täydellistä!
Jos etsit arkirumbaasi lisää superhelppoja vuokaruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
Kurpitsa-makaronilaatikko
Raaka-aineet
- 400 g (tummia) makaronia
- 1 (n. 500 g) hokkaidokurpitsa
- 2 dl soijarouhetta
- n. 50 g lehtikaalia
- 4 rkl soijakastiketta
- 5 dl kaurakermaa (juustonmakuista)
- 7 dl vettä
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa malto sentin kahden kuutioiksi. Poista lehtikaaleista paksu keskiruoti ja hienonna lehdet.
- Yhdistä makaronit, soijarouhe, kurpitsakuutiot ja lehtikaali laakeassa uunivuoassa (25 x 30 cm). Kaada päälle kaurakermat, vesi ja soijakastike. Sekoita.
- Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia tai kunnes makaroni on kypsää ja neste imeytynyt. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.