Go Back
kurpitsa-makaronilaatikko

Kurpitsa-makaronilaatikko

Kurpitsa-makaronilaatikko valmistuu yhden vuoan taktiikalla. Maukkaasta arkiruoasta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 400 g (tummia) makaronia
  • 1 (n. 500 g) hokkaidokurpitsa
  • 2 dl soijarouhetta
  • n. 50 g lehtikaalia
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 5 dl kaurakermaa (juustonmakuista)
  • 7 dl vettä

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa malto sentin kahden kuutioiksi. Poista lehtikaaleista paksu keskiruoti ja hienonna lehdet.
  • Yhdistä makaronit, soijarouhe, kurpitsakuutiot ja lehtikaali laakeassa uunivuoassa (25 x 30 cm). Kaada päälle kaurakermat, vesi ja soijakastike. Sekoita.
  • Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia tai kunnes makaroni on kypsää ja neste imeytynyt. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.