Papu-tomaattikeitto seitanmakkaralla
Papu-tomaattikeitto tukevoituu täyttäväksi arkiruoaksi paistettujen seitanmakkarapalojen avustuksella.

Papu-tomaattikeitto on kiireisen arki-illan pelastus. Vartissa valmis on nimittäin ainakin meillä usein arkiruoan tärkein vaade. Mausta ei silti tarvitse tinkiä hitustakaan.
Seitanmakkaralla viimeistellyn kermaisen papu-tomaattikeiton kohdalla voi vetää rastin molempiin yllä mainittuihin kohtiin. Tämä täyteläinen keitto valmistuu pikapikaa ja pelastaa arki-illan nälkäkiukulta. Riittää, kun kumoaa ainekset kattilaan ja antaa keiton kiehua hiljalleen kannen alla vartin verran. Siinä ajassa ehtii sopivasti paistaa keiton pinnalle seitanmakkaraa ja valmistaa kylkeen pari herkkuleipää.
Vaikka papu-tomaattikeitto valmistuu lähestulkoon kokonaan kuiva-ainekaapin vakiovarusteista, taipuu keitto salonkikelpoiseksi, kun pinnalle silppuaa reilusti tuoreita yrttejä. Eipä siinä, ilmankin pärjää mainiosti.
Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
- Paahdettu tomaattikeitto
- Tomaattikeitto Virpi Sarasvuon ohjeella
- Tomaatti-vuohenjuustokeitto
- Tomaatti-maapähkinäkeitto


Papu-tomaattikeitto seitanmakkaralla
Raaka-aineet
- 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
- 1 tlk (230 g) kidneypapuja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 -1 tl chilijauhetta
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi:
- 1 pkt (n. 200 g) mausteista seitanmakkaraa
- öljyä paistamiseen
Valmistusohjeet
- Kumoa paseerattu tomaatti, kaurakerma, tomaattipyree ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla vartin verran.
- Viipaloi seitanmakkara. Kuumenna öljy pannulla ja paista makkaranpaloihin kauniin ruskea paistopinta.
- Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Lisää keittoon. Kuumenna. Tarkista maku.
- Tarjoa papu-tomaattikeitto paistettujen seitanmakkaroiden kanssa.
Hyvä resepti! Kiitos vinkeistä!
Kiva, kun tykkäsit 🙂 Nopeita ja helppoja arkiruokaohjeita ei koskaan voi olla liikaa!