Etusivu » Raparperivispipuuro

Raparperivispipuuro

Raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. Keitä kerralla koko kattilallinen, tätä herkkua haluat santsata.

raparperipuuro

Vispipuuro mielletään usein puolukkapuuroksi, mutta ihan yhtä hyvin sen voi keittää myös muista marjoista, hedelmistä tai vaikka raparperista. Raparperivispipuuro on alkukesän ihanin aamupala ja välipalaherkku, joka kannattaa laittaa tekoon heti, kun ensimmäiset piirakat on paistettu.

Raparperiversio eroaa perinteisistä vispipuuro-ohjeista hieman siinä mielessä, että mehua ei siivilöidä, vaan aivan hajoavan pehmoisiksi hautuneet raparperit jätetään puuron sekaan. Raparperinvarsia ei ole tarvetta edes kuoria, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Itse keitän vispipuuron mieluiten täysjyvämannasuurimoita, jotka ovat hieman perinteisiä suurimoita kuitupitoisempia. Suurimot lisätään kiehuvaan nesteeseen huolellisesti vispilällä vispaten ja keitetään kymmenisen minuuttia samalla sekoitellen.

Keittämisen jälkeen raparperivispipuuro jäähdytetään ja vatkataan sitten ilmavaksi joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Voit nopeuttaa vispipuuron jäähtymistä nostamalla sen tiskialtaaseen kylmävesihauteeseen. Sitten vain vatkaat niin kauan kuin jaksat. Palkkioksi saat puuron, joka on pehmoista kuin poutapilvenhattara.

Helppoa ja herkullista kesäherkkua, jota lusikoi mielellään koko perhe.

Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ihanat puuroreseptit:

raparperivispipuuro
raparperivispipuuro

Raparperivispipuuro

Raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 500 g raparperia
  • 1 l vettä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl mannasuurinoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa

Tarjoiluun

  • kasvijuomaa esim. vaniljan makuista

Valmistusohjeet
 

  • Paloittele raparperinvarret ja lisää ne veden sekä sokerin kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes palat ovat hajoavan pehmeitä.
  • Vatkaa joukkoon mannasuurimot ja keitä sekoitellen 10 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla, kardemummalla ja suolalla. Jäähdytä.
  • Vatkaa jäähtynyt puuro yleiskoneella tai sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa vaniljalla maustetun kasvipohjaisen juoman kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!