Etusivu » Nyhtökaura satay-kastikkeessa

Nyhtökaura satay-kastikkeessa

Aasialainen sataykastike sopii mainiosti nyhtökauran sekaan. Nopeasti valmistuva nyhtökaura satay saattaa hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi.

nyhtökaura-satay

Vartissa valmis on yksi arkiruoan tärkeimmistä vaatimuksista, mutta mausta ei silti tarvitse tinkiä hitustakaan. Täyteläinen aasialainen sataykastike taipuu pöytään nopeastikin, kun käytät valmista maapähkinävoita ja tarjoat kastikkeen paistetun ja makoisaksi maustetun nyhtökauran kanssa.

Tässä reseptissä on käytetty maustamatonta nude-nyhtökauraa, jonka simppeli marinadi syntyi soijakastikkeesta ja seesamiöljystä sekä chilistä ja inkivääristä. Jos haluat vedellä mutkia suoriksi ihan kunnolla, valmiiksi seesamilla ja inkiväärillä maustettu versio toimii ihan yhtä hyvin. Siinäkin tapauksessa nyhtis kannattaa kuitenkin paistaa pannulla reilussa öljytilkassa. Seesamiöljy antaa nyhtökauralle lisää makua.

Nyhtökaura satay on vegaaninen, jos korvaat kalakastikkeen soijakastikkeella. Jos vegaanisuudella ei ole niin suurta merkitystä, kalakastiketta ei kannata ohittaa.

Maapähkinävoi sopii moneen muuhunkin kuin satay-kastikkeen raaka-aineeksi. Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

nyhtökaura satay

Nyhtökauraa satay-kastikkeessa

Aasialainen sataykastike sopii mainiosti nyhtökauran sekaan. Nopeasti valmistuvat nyhtökaura-satay saattaa hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 20 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Nyhtökaura:

  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude)
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl Sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 – 1 rkl tummaa siirappia tai esim. vaahterasiirappia

Satay-kastike:

  • 50 g maapähkinävoita
  • n. 1 dl kookosmaitoa
  • 2 tl Sriracha-chilikastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl soijakastiketta

Lisäksi:

  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensin satay-kastike. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen sillä välin, kun paistat nyhtökauran.
  • Sekoita nyhtökauran marinadin ainekset keskenään.
  • Kuumenna paistinpannu ja lisää nyhtökaura sekä marinadi. Paista pari minuuttia.
  • Kaada pannulle sataykastike. Sekoita. Lisää kookosmaitoa, jos kastike tuntuu liian jämäkältä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa chili- tai soijakastiketta.
  • Tarjoa nyhtökaura-satay keitetyn riisin kanssa. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja paahdetuilla maapähkinöillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!