Etusivu » Kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit on koukuttava naposteluherkku ja helppo tehdä itse uunissa.

kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit vilahtivat Instagram-tarinoissani ja sain lukuisia reseptikyselyitä. Parasta siis naputtaa ohje talteen myös tänne blogin puolelle.

Kukkakaalitalkoot ovat viime viikkoina käyneet kuumina ja kotimaiset kukkakaalit on monin paikoin myyty kaupoista loppuun. Itse osallistuin talkoisiin valmistamalla wingsejä, joissa on rapea panerointi ja sopivasti makua.

Kukkakaaliwingsit koostuvat kahdesta osasta: kukkakaalinnupuista ja rapeasta kuorrutuksesta. Nappaa siis kaupasta keskikokoinen kukkis, paloittele se nupuiksi, pyörittele leivitystaikinassa ja paahda uunissa rapeaksi.

Rapea pinta tuplapaneroinnilla

Kuorrutustaikina sekoitetaan vedestä ja vehnäjauhoista. Vettä ja vehnäjauhoja tarvitaan suunnileen yhtä paljon. Koostumuksen tulisi olla melko jähmeää, jotta se tarttuu tiukasti nuppujen pintaan, mutta samalla kuitenkin sen verran juoksevaa, ettei se jää liian paksuksi kerrokseksi. Lisää siis pieni tilkka vettä, jos seos on mielestäsi liian tönkköä.

Vesi-vehnäjauhoseoksen joukkoon voi lisätä mausteita maun mukaan. Itse käytin paprika- ja valkosipulijauhetta sekä suolaa, mutta jos kaipaat makuun ryhtiä, lisää mukaan ripaus chilijauhetta.

Seos kannattaa tehdä suurehkoon kulhoon, jossa kukkakaalinnuput voi samalla pyöräyttää kauttaaltaan. Taikinan ei tarvitse tarttua nuppujen pintaan aivan kauttaaltaan. Riittää, että valtaosa kukkiksesta on kuorrutuksen peitossa.

Lopuksi kukkakaaliwingsit pyöritellään vielä pankojauhoissa, minkä ansiosta pinnasta tulee koukuttavan rapea. Ja jotta makua olisi riittävästi, pieni ripaus suolaa on vielä paikallaan. Pankojauhot on helpointa levittää laakealle lautaselle ja pyöräyttää kukkiset siinä. Suolan puolestaan voi ripauttaa pintaan uuninpellillä juuri ennen paistoa.

Kukkakaaliwingsit uunissa

Kukkakaaliwingsit on helppo paahtaa uunissa kerralla koko joukolle. Levitä kuorrutetut nuput leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille väljähkösti yhteen kerrokseen. Jos pellillä on tunkua, ota avuksi toinen pelti. Liian täydellä pellillä wingsit eivät paahdu rapeiksi. 200-astetta ja puolisen tuntia on sopiva aika, mutta paahtumista kannattaa tarkkailla loppuvaiheessa, jotta pääset itsellesi mieluisaan paahtoasteeseen.

Jos kaikkia ei tule kerralla syötyä, kukkakaaliwingsit ovat lähes uuden veroisia seuraavana päivänä, kun lämmität ne airfryerissa.

Minkä kanssa kukkakaaliwingsit kannattaa syödä?

Kukkakaaliwingsit ovat täydellistä naposteluruokaa maukkaan dippikastikkeen kera. Sekoita helppo kastike esimerkiksi kaurafraichesta, tujauksesta vegaanista majoneesia sekä sriracha-chilikastikkeesta.

Wingsit taipuvat loistavasti myös tacojen täytteeksi. Levitä tacon pohjalle hummusta ja täytä sitten esimerkiksi kaalisalaatilla, wingseillä ja fetalla. Toimii!

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä mainiot kukkakaalireseptit:

kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit on koukuttava naposteluherkku ja helppo tehdä itse uunissa. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen (n. 1 kg) kukkakaali
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • n. 1 1/2 dl vettä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2+1/2 tl suolaa
  • 2-3 dl pankojauhoja

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
  • Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi nupuiksi. Hyödynnä myös kova kanta.
  • Sekoita vesi, vehnäjauhot, paprika- ja valkosipulijauhe sekä puoli teelusikallista suolaa suuressa kulhossa. Seos saa olla paksua, mutta silti hieman juoksevaa. Lisää vettä tarvittaessa. Levitä laakealle lautaselle pankojauhoja.
  • Pyörittele kukkakaalit vehnäjauhoseoksessa kauttaaltaan. Nosta kuorrutetut nuput pankojauhojen joukkoon ja pyörittele kauttaaltaan.
  • Levitä kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Ripauta pintaan hieman suolaa. Paahda uunin keskitasolla noin 30 min.
  • Tarjoa kukkakaaliwingsit naposteluruokana dippikastikkeen kera tai sujauta vaikka tacojen väliin.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!