Etusivu » Paahdettu kukkakaali intialaisittain – vaatimattoman oloinen lisuke, joka sulaa suuhun

Paahdettu kukkakaali intialaisittain – vaatimattoman oloinen lisuke, joka sulaa suuhun

Paahdettu kukkakaali intialaisilla mausteilla on ehkä parasta, mitä kukkakaalista voi tehdä. Raaka-ainelista on lyhyt ja vaatimaton, mutta maku hurmaa.

paahdettu kukkakaali

Paahdettu kukkakaali intialaisilla mausteilla saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta lopputulos on jotain käsittämättömän koukuttavaa. Hetken tosin mietin, voiko näin yksinkertaista ohjetta edes jakaa, mutta koska kaksihenkinen makutuomaristomme ylisti sitä ehkä parhaaksi aikoihin, niin menkööt.

paahdettu kukkakaali

Intialaisittan maustettu kukkakaali on helppo herkku, jota varten tarvitset keskikokoisen kukkakaalin lisäksi vain öljyä ja mausteita sekä kuuman uunin. Jos käsissäsi on suurempi kaalinpää, lisää vain hieman öljyn määrää ja jatka samaan malliin.

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita kulhossa öljy sekä mausteet ja pyöräytä kukinnot kauttaaltaan mausteöljyssä. Ole huolellinen, sillä paras lopputulos syntyy, kun kukinnot ovat kauttaaltaan öljyn ja mausteiden peitossa.

Asettele kukkakaalit väljästi leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle niin, että kukinnot ovat toisistaan erillään ja paahda kunnes kukinnot ovat hieman ruskistuneet ja läpeensä pehmenneet. Moni tykkää jättää uunijuureksiin ja muihin paahdettuihin kasviksiin hieman purutuntumaa, mutta nämä kaalinkukinnot ovat parhaimmillaan pehmoisina ja paahteisina, hieman reunoilta jo tummuneina.

Paahdettu kukkakaali sopii erinomaisesti osaksi intialaishenkistä ateriaa. Meillä ruokana kaalinkukinnot nautittiin pähkinäcurryn kera, mutta mausteisesta makumaailmastaan huolimatta nämä paahdetut kukkakaalit sopivat täydentämään melkeinpä mitä tahansa ateriaa.

Kukkakaalit maistuvat ihanilta sellaisenaan, mutta nokare kasvipohjaista gurttia tai ranskankermaa sopivat loistavasti kastikkeeksi pehmentämään mausteista makumaailmaa.

Pssst! Jos kaipaat lisää herkullisia lisukeohjeita kukkakaalista, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

paahdettu kukkakaali

Paahdettu kukkakaali intialaisittain

Paahdettu kukkakaali intialaisilla mausteilla on ehkä parasta, mitä kukkakaalista voi tehdä. Raaka-ainelista on lyhyt ja vaatimaton, mutta maku hurmaa.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 3-4 rkl öljyä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Sekoita mausteöljyn ainekset pienehkössä kulhossa.
  • Paloittele kukkakaali isohkoiksi kukinnoiksi, käytä myös lehdet ja kanta. Pyöräytä palat kauttaaltaan mausteöljyssä. Aseta kukinnot väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista noin 20-30 minuuttia, kunnes kukinnot ovat täysin pehmenneet ja saaneet paahteista väriä.
  • Tarjoile paahdettu kukkakaali heti!

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!