Paahdettu kukkakaali intialaisittain – vaatimattoman oloinen lisuke, joka sulaa suuhun
Paahdettu kukkakaali intialaisilla mausteilla on ehkä parasta, mitä kukkakaalista voi tehdä. Raaka-ainelista on lyhyt ja vaatimaton, mutta maku hurmaa.

Paahdettu kukkakaali intialaisilla mausteilla saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta lopputulos on jotain käsittämättömän koukuttavaa. Hetken tosin mietin, voiko näin yksinkertaista ohjetta edes jakaa, mutta koska kaksihenkinen makutuomaristomme ylisti sitä ehkä parhaaksi aikoihin, niin menkööt.

Intialaisittan maustettu kukkakaali on helppo herkku, jota varten tarvitset keskikokoisen kukkakaalin lisäksi vain öljyä ja mausteita sekä kuuman uunin. Jos käsissäsi on suurempi kaalinpää, lisää vain hieman öljyn määrää ja jatka samaan malliin.
Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita kulhossa öljy sekä mausteet ja pyöräytä kukinnot kauttaaltaan mausteöljyssä. Ole huolellinen, sillä paras lopputulos syntyy, kun kukinnot ovat kauttaaltaan öljyn ja mausteiden peitossa.
Asettele kukkakaalit väljästi leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle niin, että kukinnot ovat toisistaan erillään ja paahda kunnes kukinnot ovat hieman ruskistuneet ja läpeensä pehmenneet. Moni tykkää jättää uunijuureksiin ja muihin paahdettuihin kasviksiin hieman purutuntumaa, mutta nämä kaalinkukinnot ovat parhaimmillaan pehmoisina ja paahteisina, hieman reunoilta jo tummuneina.
Paahdettu kukkakaali sopii erinomaisesti osaksi intialaishenkistä ateriaa. Meillä ruokana kaalinkukinnot nautittiin pähkinäcurryn kera, mutta mausteisesta makumaailmastaan huolimatta nämä paahdetut kukkakaalit sopivat täydentämään melkeinpä mitä tahansa ateriaa.
Kukkakaalit maistuvat ihanilta sellaisenaan, mutta nokare kasvipohjaista gurttia tai ranskankermaa sopivat loistavasti kastikkeeksi pehmentämään mausteista makumaailmaa.
Pssst! Jos kaipaat lisää herkullisia lisukeohjeita kukkakaalista, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
- Aloo gobi – intialainen peruna-kukkakaalicurry
- Lähi-Idän kukkakaali-couscoussalaatti
- Paahdettua kukkakaalia keltaisessa kookoskastikkeessa
- Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti


Paahdettu kukkakaali intialaisittain
Raaka-aineet
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 3-4 rkl öljyä
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl garam masalaa
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Sekoita mausteöljyn ainekset pienehkössä kulhossa.
- Paloittele kukkakaali isohkoiksi kukinnoiksi, käytä myös lehdet ja kanta. Pyöräytä palat kauttaaltaan mausteöljyssä. Aseta kukinnot väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista noin 20-30 minuuttia, kunnes kukinnot ovat täysin pehmenneet ja saaneet paahteista väriä.
- Tarjoile paahdettu kukkakaali heti!