Go Back
kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit on koukuttava naposteluherkku ja helppo tehdä itse uunissa. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen (n. 1 kg) kukkakaali
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • n. 1 1/2 dl vettä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2+1/2 tl suolaa
  • 2-3 dl pankojauhoja

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
  • Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi nupuiksi. Hyödynnä myös kova kanta.
  • Sekoita vesi, vehnäjauhot, paprika- ja valkosipulijauhe sekä puoli teelusikallista suolaa suuressa kulhossa. Seos saa olla paksua, mutta silti hieman juoksevaa. Lisää vettä tarvittaessa. Levitä laakealle lautaselle pankojauhoja.
  • Pyörittele kukkakaalit vehnäjauhoseoksessa kauttaaltaan. Nosta kuorrutetut nuput pankojauhojen joukkoon ja pyörittele kauttaaltaan.
  • Levitä kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Ripauta pintaan hieman suolaa. Paahda uunin keskitasolla noin 30 min.
  • Tarjoa kukkakaaliwingsit naposteluruokana dippikastikkeen kera tai sujauta vaikka tacojen väliin.