Etusivu » Kalaton keitto
|

Kalaton keitto

Kalaton keitto eli veganinen savutofukeitto on soppa koko perheen makuun. Perunat, porkkanat ja fenkoli uivat sopassa sävyisästi savutofun seurana.

kalaton keitto

Kalaton keitto valmistuu perinteisen kalakeiton aineksista: perunoista, porkkanoista, sipulista ja fenkolista. Kermainen liemi saa raikasta makua tillistä ja tilkasta sitruunamehua. Savutofu viimeistelee sopan savukalan tapaan. 

Savutofu lisätään soppaan pannulla ruskistettuina kuutioina vasta valmistuksen loppuvaiheessa. Siksi se ei ennätä luovuttaa liemeen savuisaa makuaan, mutta säilyttää sen sijaan rapsakan rakenteensa. Tuloksena on soppa, joka suurella todennäköisyydellä maistuu lapsille ja vanhemmille.

Tämä keitto on oiva arkiruoka, joka ei kaipaa kaverikseen muuta kuin hyvää ruisleipää tai uunituoreita sämpylöitä. Yön yli -sämpylät tai sämpylät ilman hiivaa paistuvat makoisiksi keiton kiehuessa kattilassa.

Jos kaipaat lisää arkeen mutkattomasti solahtavia keittoreseptejä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

vegaaninen kalakeitto

Kalaton keitto

Kalaton keitto eli veganinen savutofukeitto on soppa koko perheen makuun. Perunat, porkkanat ja fenkoli uivat sopassa sävyisästi savutofun seurana.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 fenkoli
  • 5-6 keskikokoista perunaa
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • öljyä paistamiseen
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 pkt (n. 300 g) savutofua

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise fenkoli, poista kova kanta. Suikaloi ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. 
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli, fenkoli ja valkosipulinkynnet. Lisää perunat, porkkanat ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla n. 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Paloittele savutofu. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi.
  • Lisää kattilaan kaurakerma, sitruuna, savutofu ja suola. Kuumenna. Viimeistele kalaton keitto tuoreella tillillä. Tarjole kalaton keitto ruisleivän kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!