Etusivu » Vegaaninen kanakastike

Vegaaninen kanakastike

Vegaaninen kanakastike on arkiruoka koko perheen mieleen. Kermainen kastike saa lämpöä ja lempeyttä currysta.

vegaaninen kanakastike

Vegaaninen kanakastike on ollut ruokalistalla useaan kertaan arkirumban pyörähdettyä jälleen käyntiin kuukauden kesäloman jälkeen. Ruoassa viehättää niin maku, helppous kuin edullisuuskin.

Kanan sijaan ruoka valmistetaan soijasuikaleista. Niiden lötkö ja sitkeä koostumus on helppo taklata, kun valutat liotetut suikaleet ensin siivilässä ja kääräiset ne sitten keittiönpyyhkeen väliin ja puristat rutikuivaksi. Jos kuuma keitinvesi polttelee, huuhtaise soijasuikaleet siivilässä kylmän veden alla ja purista vesi pois vasta sitten. Lopuksi liotettuihin ja huolella kuivattuihin suikaleisiin paistetaan pannulla öljytilkassa rapean herkullinen pinta.

Sujauta suikaleiden sekaan sipulia sekä paprikanpaloja ja täytelöitä kastike kaurakermalla. Curryjauhe tuo ruokaan makua, juuri muuta tämä iisi arkiruoka ei sitten kaipaakaan.

Syö vegaaninen kanakastike riisin tai vaikka perunoiden kanssa. Myös pasta passaa kastikkeen kaveriksi.

Blogin arkistosta kannattaa kaivaa esiin myös nämä mainiot arkiruokareseptit:

kanaton kastike
vegaaninen kanakastike

Vegaaninen kanakastike

4 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 100 g soijasuikaleita
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna vesi kattilassa. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää soijasuikaleet ja keitä 5-10 minuuttia. Valuta siivilässä ja puristele vesi mahdollisimman huolellisesti pois.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja ruskista soijasuikaleet. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää hieman öljyä ja paista sipulia muutama minuutti. Lisää paprikat ja valkosipuli. Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes paprika hieman pehmenee. Lisää mausteet ja soijasuikaleet. Paista vielä minuutti tai kaksi sekoitellen.
  • Lisää kaurakerma, vesi, suola ja pippuri. Kuumenna ja hauduta kastiketta muutama minuutti. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai ruokakauran kera.

Lue myös nämä:

7 Comments

  1. Kun ruualla ei ole yhtään mitään tekemistä kanan kanssa, niin miksei sitä voi rehellisesti nimittää soijasuikalekastikkeeksi?

  2. Jos soijasuikaleet eivät toimi, myös Hernis on aivan mainio tällaisissa ”kana”ruuissa. Löytyy kuivahyllystä soijarouheen vierestä ja sopii erityisen hyvin kastikkeisiin, sillä se imee ihanasti mausteita turvotessaan. Ei ole myöskään hinnalla pilattu! Odottaisin joitain reseptejä Herniksellä ja enemmän mainostusta sillä tuote on mainio!

    1. Hernis on tosiaan loistotuote ja toimii tässäkin reseptissä varmasti hyvin. Kiitos palautteesta, Hernis-reseptejä on varmasti jatkossa tulossa 🙂

  3. 4 stars
    Jos suojasuikaleita ei keitä etukäteen, ne vaan laittaa ne kuivina pannuun öljyyn, ne saavat rapean pinnan. Tässä reseptissä niitä voisi ruskistaa jonkin aikaa ennen kuin lisää sipulin, valkosipulin paprikan ja mausteet ja lopuksi nesteen. Maut imeytyvät niin paremmin suikaleisiin.
    Minusta curry tekee suikaleista ”kanaa”, kutsun curryllä maustettua kesäkurpitsakeittoanikin kasvissyöjän kanakeitoksi.

  4. Niin kauan kuin vegestely perustuu liharuokien nimillä flirttailuun ja niiden matkimiseen, minä aion syödä ihan aitoa lihaa.

  5. Miksi tämän ruokalajin nimi on kanakastike, kun ruuassa ei kanaa ole???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!