Etusivu » Vegaaninen kesäkeitto savutofulla ja vinkit täydelliseen kesäkeittoon

Vegaaninen kesäkeitto savutofulla ja vinkit täydelliseen kesäkeittoon

Vegaaninen kesäkeitto on iki-ihana kesäruoka. Tuoreet kasvikset ja tillin maustama kermainen liemi tuovat kesän kielelle.

vegaaninen kesäkeitto savutofulla

Kesäkeitto on monelle kesäruokien kunkku. Toisille pakastevihanneksista keitetty valju soppa puolestaan aiheuttaa ikäviä makumuistoja. Niin tai näin, tuoreista varhaisvihanneksista valmistettu kesäkeitto on alkukesän kiistaton kunkku!

Poimi vinkit täydellisen kesäkeiton valmistukseen sekä vegaaninen kesäkeitto-ohje.

Vegaaninen kesäkeitto on sesonkiruokaa!

Kesäkeitto on sesonkiruokaa ja tulee valmistaa vain kauden tuoreista varhaisvihanneksista. Muuhun vuodenaikaan kesäkeitto kannattaa suosiolla unohtaa. Varhaisperunat, naattiporkkanat, kukkakaali ja herneet lienevät ne tyypillisimmät kesäkeiton kasvikset, mutta yhtä hyvin soppaan voi sujauttaa myös retiisiä tai vaikkapa pinaattia. Kasviksia ei tarvitse kuoria, pelkkä huolellinen pesu riittää niin, ettei multa rohise hampaissa.

Tarkkaile kypsyyttä, älä keitä yli!

Ole tarkka kasvisten keittoajoista, kukaan ei tykkää muhjuisen pehmeäksi keitetystä kukkakaalista. Lisää kasvikset kattilaan kypsymisjärjestyksessä. Porkkanat kuullotetaan nokareessa margariinia, sitten lisätään perunat (kiehuvaan veteen), kohta nupuiksi paloiteltu kukkakaalit, lopuksi herneet. Tuoreet yrtit sekä kesäsipulin vihreät osat lisätään sopan päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Tarkkaile kypsyyttä ja jätä kasvikset reilusti napakoiksi.

Vegaaninen kesäkeitto: tuunaamalla uutta jujua

Perinteisesti kesäkeitto tehdään täysmaitoon ja suurustetaan vehnäjauhoilla. Vegaanisen keiton liemen voi mainiosti täytelöittää kaurakermalla.

Vaihtelemalla kasviksia ja lisäämällä mausteita kuoriutuu kesäkeitosta uusia, uskaliaita ja eksoottisiakin makuja. Jos esimerkiksi kaipaat soppaan aasialaista twistiä, lorauta liemeen kookosmaitoa ja vaihda tilli korianteriin.

Lämmöllä suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaninen kesäkeitto savutofulla

Vegaaninen kesäkeitto savutofulla

Vegaaninen kesäkeitto on iki-ihana kesäruoka. Tuoreet kasvikset ja tillin maustama kermainen liemi tuovat kesän kielelle.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g savutofua
  • öljyä paistamiseen
  • n. 10 varhaisperunaa
  • 3 varhaisporkkanaa keskikokoisia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2-3 vartta kesäsipulia
  • 1 l herneenpalkoja
  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • n. 1 l vettä
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1-2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Esikäsittele kasvikset: pese ja paloittele perunat ja porkkanat, paloittele kukkakaali kukinnoiksi, riivi herneet paloistaan, hienonna sipulit varsineen.
  • Kuullota porkkanat ja kesäsipulin valkoiset osat nokareessa margariinia. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat kihuvaan veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää sitten kukkakaalin nuput ja keitä kasvikset napakan kypsiksi. Tähän menee runsaat viisi minuuttia.
  • Keiton kiehuessa kuutioi savutofu. Paista tofu pannulla tilkassa öljyä rapeaksi. Siirrä syrjään.
  • Lisää kattilaan lopuksi herneet, keitä vielä minuutin verran.
  • Lisää kaurakerma, mausta suolalla ja halutessasi rouhaisulla mustapippuria. Älä keitä enää. Lisää lopuksi tuore tilli.
  • Annostele vegaaninen kesäkeitto kulhoihin. Lisää päälle paistetut savutofukuutiot.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!