Tuorehernekeitto halloumijuustokuutioilla
Tuorehernekeitto sopii moneen – kevyeen herkutteluun, nopeaksi arkiruoaksi tai laskiaisviikon ruokalistalle. Mikä parasta, soppa valmistuu perinteistä hernaria huomattavasti vikkelämmin.

Tuorehernekeitto tehdään pakasteherneistä ja siksi se valmistuu huomattavasti nopeammin kuin perinteinen kuivatuista herneistä valmistettu rokka. Mukaan sujautetaan perunoita tuomaan rakenteeseen sakeutta sekä kaurakermaa tekemään mausta täyteläinen. Vartin keittelyn jälkeen ainekset ajetaan sauvasekoittimella soseeksi ja maustetaan simppelisti suolalla ja rouhaisulla mustapippuria.
Samettisen sopan kruunaavat rapeaksi paistetut halloumijuustokuutiot. Suolainen juusto ja lempeän makuinen hernekeitto ovat vallan mainio makupari. Itse suosin perinteisen halloumin sijaan usein kotimaista, vuohen- ja lehmänmaidosta valmistettua Halla-juustoa. Sen koostumus on aavistuksen napakampi, mutta maku lähes kuten esikuvallaan. Jos haluat annoksen olevan vegaaninen, vaihda halloumijuusto tofuun tai kaurapalaan.
Tuorehernekeitto sopii hyvin kiireiseen arkeen sekä tietysti laskiaisviikon ruokalistalle. Sen väri on heleän vihreä ja maku perinteistä hernerokkaa raikkaampi. Soppa onkin täydellinen tarjottava aurinkoisiin kevätkeleihin. Rapeakuorisen leivän kera keitto käy kokonaisesta ateriasta, mutta se soveltuu loistavasti myös astetta fiinimmän aterian alkuruoaksi.
Kaipaatko lisää simppeleitä keittoreseptejä arkeesi? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Tuorehernekeitto halloumijuustokuutioilla
Raaka-aineet
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 200 g perunoita
- öljyä paistamiseen
- 600 g pakasteherneitä
- 3 dl vettä
- 2 dl kaurakermaa
- 3/4 tl tl suolaa
- 1/2 tl tl rouhittua mustapippuria myllystä
Halloumijuustokuutiot
- 200 g halloumijuustoa
- öljyä paistamiseen
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
- Kuumenna öljy kattikassa, kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja perunat. Paista vireä hetki. Lisää vesi ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
- Keiton kiehuessa paista halloumijuusto. Kuutioi halloumi. Kuumenna paistinpannu ja paahda juustokuutioita, kunnes neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä ja paista halloumi kullan ruskeaksi.
- Lisää kaurakerma kattilaan ja soseuta tuorehernekeitto samettiseksi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile tuorehernekeitto paistettujen halloumijuustokuutioiden kanssa.