Etusivu » Joulubrownie

Joulubrownie

Joulubrownie on suussa sulava herkku, joka yhdistää suklaan, pähkinät ja kuivatut hedelmät.

joulubrownie

Joulubrownie tehdään lisäämällä perinteiseen brownietaikinaan ronskisti kuivattuja hedelmiä, kuten aprikooseja sekä taateleita sekä rouhittuja pähkinöitä, kuten hasselpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä.

Tärkeää leivonnassa on, ettei taikinaa sekoita liikaa, jotta siihen ei muodostu sitkoa. Näin brownien koostumus säilyy ihanan mehevänä. Tarkkana kannattaa olla myös paiston kanssa. Älä paista brownieta läpikypsäksi, vaan nappaa leivonnainen uunista, kun se on reunoilta kypsynyt, mutta keskeltä edelleen hyllyvän pehmeää. Koska uuneissa on eroja, tarkkaile kypsyyttä paiston loppuvaiheilla.

Myös vuoan koko vaikuttaa paistoaikaan. Laakeammassa vuoassa paistettu leivonnainen kypsyy kypsyy luonnollisesti nopeammin kuin pienessä vuoassa paistettu. Käyttämäni vuoka oli 20×25 cm:n kokoinen.

vegaaninen joulubrownie

Vuoan pohjalle levitetty leivinpaperi helpottaa leivonnaisen irrottamista vuoasta. Rypistä paperi, jolloin se muotoutuu vuokaan helpommin, vink vink!

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä suklaiset herkkureseptit:

joulubrownie
joulubrownie

Joulubrownie

Joulubrownie on suussa sulava herkku, joka yhdistää suklaan, pähkinät ja kuivatut hedelmät. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

  • 200 g tummaa vegaanista suklaata
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kaurajuomaa
  • 100 g kuivattuja hedelmiä esim. taateli ja aprikoosi
  • 100 g pähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Vuoraa uunivuoka (n. 20×25 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Sulata joukkoon suklaa pienissä erissä. Sekoita joukkoon sokerit, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kahvi tai mieleisesi kasvijuoma. Kääntele joukkoon pieniksi pilkotut kuivahedelmät ja rouhitut pähkinät. Levitä taikina vuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 25-30 min. Älä paista yli. Vegaaninen brownie on valmis, kun reunat ovat hyytyneet, mutta sisus on edelleen hieman pehmeä. Anna jäähtyä ja tarjoa joulubrownie siltään tai esimerkiksi vegaanisen jäätelön kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!