Etusivu » Nopea perunapaistos

Nopea perunapaistos

Nopea perunapaistos on edullinen arkiruoka, johon voi mainiosti upottaa tähteelle jääneet keitinperunat.

perunapaistos

Meillä on viime aikoina syöty yllättävän paljon perunoita. Ainakin siihen nähden, etteivät potut lukeudu omien lemppariruokieni listalle. Varhaisperunat ovat tietenkin kokonaan toinen juttu.

Mies sen sijaan söisi perunoita vaikka joka päivä. Uunissa paahtamalla ja ronskilla maustamisella ovat potut taipuneet myös omaan suuhuni sopiviksi. Siksi meillä onkin paahdettu uunissa ihan perinteisiä lohkoperunoita sekä näitä nachopellistä tutuilla härpäkkeillä lastattuja perunanachoja.

Edellä mainittujen lisäksi olen viime aikoina kokkaillut muutamaan otteeseen tätä mausteista peruna-kikhernepaistosta. Se on siitä mahtava arkiruoka, ettei vaadi valmistuakseen kalliita raaka-aineita ja parhaassa tapauksessa kaikki tarvittava saattaa löytyä jo valmiiksi keittiön kaapeista.

Jos edelliseltä aterialta on jäänyt keitinperunoita tähteelle, tähän ruokaan on hyvä upottaa niistä muutama. Jos taas ostat pottuja varta vasten tätä ruokaa varten, valitse mieluiten kiinteä lajike. Se pysyy pannulla paistettaessakin mukavan napakkana.

Psssst! Jos kaipaat lisää ideoita, mihin tähteelle jääneet keitinperunat voi upottaa, kurkkaa arkistosta myös hykerryttävän hyvä indonesialainen perunasalaatti

mausteisia perunoita ja kikherneitä pannulla

Nopea perunapaistos

Nopea perunapaistos on edullinen arkiruoka, johon voi mainiosti upottaa tähteelle jääneet keitinperunat.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 4 pientä keitettyä perunaa
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 1/4-1/2 tl chilijauhetta maun mukaan
  • 1/2 suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 100 g pakasteherneitä

Tarjoiluun

  • kasvipohjaista creme fraichea tai gurttia
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää sitten perunat ja paista perunoihin maukas paistopinta. Lisää valkosipuli ja kuivamausteet. Paista vielä hetki.
  • Lisää lopuksi huuhdellut ja valutetut kikherneet sekä pakasteherneet. Kuumenna. Mausta suolalla maun mukaan.
  • Tarjoile perunapaistos kasvipohjaisen jogurtin tai fraichen sekä tuoreen korianterin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!