Go Back
joulubrownie

Joulubrownie

Joulubrownie on suussa sulava herkku, joka yhdistää suklaan, pähkinät ja kuivatut hedelmät. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

  • 200 g tummaa vegaanista suklaata
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kaurajuomaa
  • 100 g kuivattuja hedelmiä esim. taateli ja aprikoosi
  • 100 g pähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Vuoraa uunivuoka (n. 20×25 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Sulata joukkoon suklaa pienissä erissä. Sekoita joukkoon sokerit, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kahvi tai mieleisesi kasvijuoma. Kääntele joukkoon pieniksi pilkotut kuivahedelmät ja rouhitut pähkinät. Levitä taikina vuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 25-30 min. Älä paista yli. Vegaaninen brownie on valmis, kun reunat ovat hyytyneet, mutta sisus on edelleen hieman pehmeä. Anna jäähtyä ja tarjoa joulubrownie siltään tai esimerkiksi vegaanisen jäätelön kera.