Etusivu » Vegaaninen perunasalaatti
| |

Vegaaninen perunasalaatti

Vegaaninen perunasalaatti on uuden vuoden ja vapun herkku, mutta ihan yhtä hyvältä se maistuu arki-iltana muiden ruokien lisukkeena.

vegaaninen perunasalaatti

Vegaaninen perunasalaatti on herkullinen lisuke ja oiva valinta myös juhlien buffetpöytään.

Vielä joitakin vuosia sitten peruna ei kuulunut suosikkiruokieni kärkisijoille eikä perunasalaatilla herkuteltu vappuna eikä uutena vuotena. Mies sen sijaan rakastaa perunoita muodossa missä tahansa ja vähän pakon sanelemana potut ovat ujuttautuneet osaksi arki- ja juhlaruokapöytäämme. 

Ja onneksi on! Nykyään meillä herkutellaan ihanan rapeilla lohkoperunoilla, hauskoilla perunanachoilla, aloo gobilla eli peruna-kukkakaalicurrylla, trendikkäillä lyttypotuilla sekä miehen veivaamalla perunamuusilla (ja rippeistä loihditaan toki rieskoja). Kesällä uudet perunat ovat tietenkin vertaansa vailla ja niistä valmistetut hölskypotut löytyvät todennäköisesti joka vuosi juhannusruokalistaltamme.

Viime vuosina myös vappuna ja uutena vuotena ruokapöytää on ilahduttanut perunasalaatti muodossa tai toisessa. Paahdetuista perunoista valmistettu perunasalaatti ilahdutti viime vuonna meitä ja monia teistäkin. Eikä indonesialainen perunasalaatti ainakaan yhtään huonommaksi jää. 

Tänä vuonna ruokalistalla on varsin perinteinen, majoneesipohjainen vegaaninen perunasalaatti, johon sitruuna, sipuli ja kaprikset tuovat mukavaa raikkautta. Tuhti majoneesikastike kevenee, kun osan majoneesista korvaa kaurafraichella tai turkkilaisella gurtilla. 

Vegaaninen perunasalaatti valmistuu yhdessä hujauksessa etenkin silloin, kun perunat on keittänyt jo edellisenä päivänä valmiiksi. Valitse salaattiin kiinteä lajike, joka nimensä mukaan säilyttää keitettäessä napakan rakenteensa. 

Kaveriksi voi paistaa vaikka seitanmakkaroita tai kasvispyöryköitä. Herkullista!

vegaaninen perunasalaatti
vegaaninen vappumenu

Vegaaninen perunasalaatti

Vegaaninen perunasalaatti on uuden vuoden ja vapun herkku, mutta ihan yhtä hyvältä se maistuu arki-iltana muiden ruokien lisukkeena.
Valmistelut 20 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg kiinteitä perunoita keitettynä
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1/2 dl kaurafraichea tai turkkilaista gurttia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 prk kapriksia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi keitetyt perunat.
  • Sekoita keskenään majoneesi, kaurafraiche tai gurtti, sitruunamehu ja suola. Sekoita kastike perunakuutioiden joukkoon.
  • Kuori ja hienonna punasipuli. Silppua ruohosipuli. Valuta kaprikset.
  • Sekoita ainekset perunoiden joukkoon. Tarkista maku.
  • Tarjoa vegaaninen perunasalaatti lisukkeena esimerkiksi paistettujen seitanmakkaroiden tai kasvispyöryköiden kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!