Etusivu » Halloumipasta
|

Halloumipasta

Halloumipasta saa veden herahtamaan kielelle. Makeaksi paahtuneet kirsikkatomaatit ja suolainen juusto ovat ihania yhdessä. 

halloumipasta

Halloumipasta jo mikä kannattaa ottaa kokkauslistalle. Se valmistuu pastan keittämistä lukuun ottamatta vaivatta yhdessä astiassa uunin hoitaessa lähes kaikki työt. Aktiivista kokkausaikaa tämä ruoka vaatii muutaman hassun minuutin. Sanomattakin on siis selvää, että nyt ollaan kelpo arkiruoan äärellä. 

Halloumipasta: anna uunin hoitaa työt

Halloumipasta voidaan hyvällä syyllä luokitella vaivattomien arkiruokien kategoriaan, sillä uuni hoitaa lähes kaikki työt. Tomaatit ja juusto nimittäin paahdetaan uunissa sillä välin, kun pasta kiehuu. Samalla uuni tekee taikojaan ja loihtii tomaateista makeita kuin karkki. Juusto puolestaan paahtuu ihanan meheväksi. Reunoiltaan juusto on paahteisen napakkaa, sisältä ihanan mehevää. Kaupan päälle uunista leijailee niin herkullinen tuoksu, että tekee mieli avata ovi, jotta naapuritkin saavat osansa.

Aikaa ruoan valmistumiseen kuluu puolisen tuntia ja siitä aktiivista kokkausaikaa on vain muutama hassu minuutti.

Halloumipasta: Ripaus mausteita riittää

Mausteita tämä pasta ei juuri kaipaa. Tomaatit ovat niin makeita ja meheviä ja juusto herkullisen suolaista, että pastaan ryhtiä antavat vain valkosipuli, suola ja ripaus chiliä.

Lopuksi joukkoon sekoitetaan ronskisti tuoretta basilikaa ja ainekset sekoitetaan yhteen kielen vieväksi kokonaisuudeksi. Pehmeiksi paahtuneet tomaatit toimivat samalla pastan kastikkeena. Täydellistä!

Kokeile kotimaista

Perinteisen vuohen- ja lampaanmaidosta valmistetun, ulkomaalaisen halloumijuuston sijaan kannattaa kokeilla myös kotimaista Halla-juustoa. Lehmän- ja vuohenmaidosta valmistettu juusto on koostumukseltaan hieman perinteistä halloumia napakampi, mutta maultaan varsin lähellä esikuvaansa. Halloumipastassa se toimii vallan mainiosti, eikä eroa alkuperäiseen juuri huomaa.

Jos rakastat simppeleitä, mutta maukkaita arkipastoja, halloumipasta kannattaa ehdottomasti lisätä kokkauslistalle. Lisäksi blogin arkistosta kannattaa käydä kurkkimassa myös nämä mainiot ohjeet:

halloumipasta

Halloumipasta

Halloumipasta saa veden herahtamaan kielelle. Makeaksi paahtuneet kirsikkatomaatit ja suolainen juusto ovat ihania yhdessä. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 2 rs (à 250 g ) kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl tulista chilijauhetta
  • 1 pkt (150-200 g ) halloumijuustoa (tai Halla-juustoa)
  • 150 g pastaa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  • Leikkaa puolet kirsikkatomaateista puoliksi, jätä puolet kokonaisiksi. Levitä tomaatit uuninpellille leivinpaperin päälle.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, valkosipulit, suola ja chilijauhe. Pöyhi mausteöljy tomaattien sekaan. Paahda n. 10 min.
  • Sillä välin kuutioi juusto. Lisää juustokuutiot pellille tomaattien sekaan. Paahda vielä n. 20 min.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
  • Hienonna basilika. Sekoita pasta tomaatit, juustokuutiot ja basilika keskenään. Tarjoa halloumipasta heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!