Halloumipasta
Halloumipasta saa veden herahtamaan kielelle. Makeaksi paahtuneet kirsikkatomaatit ja suolainen juusto ovat ihania yhdessä.

Halloumipasta valmistuu pastan keittämistä lukuun ottamatta vaivatta yhdessä astiassa uunin hoitaessa lähes kaikki työt. Aktiivista kokkausaikaa tämä ruoka vaatii muutaman hassun minuutin. Sanomattakin on siis selvää, että nyt ollaan kelpo arkiruoan äärellä.
Tomaatit ja juusto paahdetaan uunissa sillä välin, kun pasta kiehuu. Lopuksi joukkoon sekoitetaan ronskisti tuoretta basilikaa ja ainekset sekoitetaan yhteen kielen vieväksi kokonaisuudeksi. Pehmeiksi paahtuneet tomaatit toimivat samalla pastan kastikkeena, jossa maistuu myös valkosipuli ja pieni chilin potku.
Perinteisen halloumijuuston sijaan kannattaa muuten kokeilla kotimaista Halla-juustoa. Lehmän- ja vuohenmaidosta valmistettu juusto on koostumukseltaan hieman halloumia napakampi, mutta maultaan varsin lähellä esikuvaansa.
Blogin arkistosta kannattaa käydä kurkkimassa myös nämä mainiot arkipastat:
- Kermainen vegekana-pestopasta
- Tomaatti-mozzarellapasta
- Tortellinivuoka
- Vegaaninen pollo limonello
- Uunifetagnocchit


Halloumipasta
Raaka-aineet
- 2 rs (à 250 g ) kirsikkatomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl tulista chilijauhetta
- 1 pkt (150-200 g ) halloumijuustoa (tai Halla-juustoa)
- 150 g pastaa
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa puolet kirsikkatomaateista puoliksi, jätä puolet kokonaisiksi. Levitä tomaatit uuninpellille leivinpaperin päälle.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, valkosipulit, suola ja chilijauhe. Pöyhi mausteöljy tomaattien sekaan. Paahda n. 10 min.
- Sillä välin kuutioi juusto. Lisää juustokuutiot pellille tomaattien sekaan. Paahda vielä n. 20 min.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
- Hienonna basilika. Sekoita pasta tomaatit, juustokuutiot ja basilika keskenään. Tarjoa halloumipasta heti.