Etusivu » Tomaatti-mozzarellapasta
|

Tomaatti-mozzarellapasta

Tomaatti-mozzarellapasta yhdistää tuoreet tomaatit, makeat persikat ja täyteläisen mozzarellajuuston. Lisää kaveriksi tuoretta minttua, et tule katumaan!

tomaatti-mozzarellapasta

Tomaatti-mozzarellapasta on kesäpasta parhaimmillaan. Tätä ruokaa kannattaa valmistaa, kun kotimaiset tomaatit ovat makeimmillaan ja persikatkin vielä ihana makoisia. Eli juuri nyt! Mikä parasta, kastiketta ei keitetä tai kuumenneta, vaan se valmistuu tuoreista raaka-aineista lieden ääressä hikoilematta.

Ota avuksesi suuri kulho, mittaa sinne tilkka vaaleaa balsamiviinietikkaa sekä oliiviöljyä ja hienonna (tai raasta) joukkoon yksi valkosipulinkynsi. Lisää perään halkaistut kirsikkatomaatit ja puristele ainekset käsin pehmeämmiksi. Tarkoitus ei ole tehdä tomaateista sosetta, vaan rikkoa niiden rakennetta sen verran, että ne luovuttavat mehuaan kastikkeeseen. 

Tykkään makean ja suolaisen yhdistelmästä. Pari kypsää persikkaa tuo pastaan hauskaa jujua ja ne sopivat vallan mainiosti niin tomaattien, mozzarellan kuin tuoreen mintunkin makupariksi. Kokeile vaikka!

Kaipaatko lisä mainioita pastareseptejä? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

tomaatti-mozzarellapasta

Tomaatti-mozzarellapasta

Tomaatti-mozzarellapasta yhdistää tuoreet tomaatit, makeat persikat ja täyteläisen mozzarellajuuston. Lisää kaveriksi tuoretta minttua, et tule katumaan!
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 175 g pastaa esim. täysjyväfusilli
  • 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1/2-1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa
  • 2 kypsää persikkaa
  • 1 dl pinjansiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan "al dente". Huuhtele ja valuta pasta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Mittaa suureen kulhoon balsamiviinietikka, oliiviöljy ja suola sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää kulhoon kastikkeen joukkoon. Puristele aineksia käsin niin, että tomaatit hieman pehmenevät. Halkaise persikat. Poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna minttu.
  • Sekoita tomaattien joukkoon pasta, persikat ja minttu. Revi joukkoon mozzarellajuusto. Rouhi sekaan mustapippuria maun mukaan.
  • Viimeistele tomaatti-mozzarellapasta paahdetuilla pinjansiemenillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!