Etusivu » Kaalisalaatti – coleslaw
|

Kaalisalaatti – coleslaw

Kaalisalaatti eli coleslaw on salaattien helmi. Tämä coleslaw saa mehevän lisän mukaan raastetusta omenasta.

kaalisalaatti

Kaalisalaatti eli coleslaw on helppo, herkullinen ja edullinen talvikauden salaatti. Kun muiden kasvisten hinta talvikaudella hirvittää, tarttuu jättimäinen kaalinpää ostoskoriin mehevä kaalisalaatti mielessä. Tätä salaattia teen usein arkiruoan kylkeen, mutta myös hampurilaisten ja hodareiden kyytipojaksi.

Kuivahkoon keräkaaliin saa helposti mehevyyttä leikkaamalla se ohuen ohuiksi suikaleiksi ja puristelemalla suikaleita käsien välissä niin, että ne hieman pehmenevät ja antavat mukavasti periksi. Joukkoon voi ripauttaa hieman suolaa, joka lepyttää kaalia entisestään.

Kaalin rinnalle salaattiin sujautetaan karkeaksi raastettua porkkanaa ja omenaa. Kun joukkoon kumotaan vielä kastike, joka tekee salaatista supermehevää, täyttyy puoli kiloa päivässä ihan huomaamatta.

Simppeli soossi sekoitetaan paksusta kauragurtista (esim. Fazer Aito Greek Style Maustamaton), vegaanisesta majoneesista sekä tilkasta sitruunamehua. Mukaan voi hienontaa myös tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa tai ruohosipulia, jos niitä sattuu ikkunalaudalta löytymään.

Tämän kaalisalaatin etuihin on luettava myös se, että sitä valmistuu kerralla reilumpikin satsi. Kaalisalaatti säilyy jääkaapissa kannelliseen rasiaan suljettuna hyvänä parikin päivää. Ainakin meillä kasviksia ja salaatteja tulee syötyä enemmän ja monipuolisemmin, kun ne odottelevat jääkaapissa syöntivalmiina.

Pssst! Tähän salaattiin saa helposti uppoamaan puolikkaan kaalin, tähteelle jääneestä kannattaa tehdä vegaanista kaalilaatikkoa tai vaikka ihanaa soijarouhe-kaalilaatikkoa. Kurkkaa blogin arkistosta myös mainion intialaisen kaali-kikhernefoogath -ohje.

kaalisalaatti

Kaalisalaatti – coleslaw

Kaalisalaatti eli coleslaw on salaattien helmi. Tämä coleslaw saa mehevän lisän mukaan raastetusta omenasta.
Valmistelut 15 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Lisukkeet, Salaatit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 400 g valkokaalia
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 omena kotimainen
  • 1 dl paksua kauragurttia esim. Fazer Aito tai Oatly
  • 2-3 rkl vegaanista majoneesia
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Suikaloi kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Puristele suikaleita hetki käsissä, jotta ne pehmenevät.
  • Raasta omena ja porkkanat.
  • Sekoita kaali, porkkana- ja omenaraaste sekä gurtti, majoneesi, sitruunamehu sekä suola. Tarkista maku.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!