Etusivu » Kasvis-gnocchipelti

Kasvis-gnocchipelti

Kasvis-gnocchipelti on helppo ja nopea yhden pellin ruoka. Kaikki ainekset kaadetaan uunivuokaan ja puolessa tunnissa ruoka on jo pöydässä. Täydellistä!

kasvis-gnocchipelti

Kyselin Instagarmin puolella reseptitoiveita kesäkurpitsasta ja moni kaipasi helppoa uuniruokaa. Tämä uunissa valmistettava kasvis-gnocchipelti, joka on noussut yhdeksi viime aikojen suosikkiruoistani, on vastaus toiveisiinne. Sen valmistus on megahelppoa ja nopeaa, joten se on sopinut paremmin kuin hyvin niihin päiviin, kun ruoan valmistukseen on ollut yksi vapaa käsi ja aikaa viisi minuuttia.

Kaupan valmiit gnocchit ovat todellista pikaruokaa, joita kannattaa olla kaapissa aina varalla. Pussin kyljessä neuvotaan valmistamaan gnocchit keittämällä, mutta paljon parempaa saat, kun paistat ne pannulla tai paahdat uunissa.

Uunissa paahdettavia gnocchipeltejä on helppo ja nopea tehdä ja niitä voi varioida loputtomiin. Tämäkin kombinaatio kannattaa testata: kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa ja punasipulia. Tomaatit tuovat ruokaan sopivasti happoa ja mehevyyttä. Gnocchit puolestaan paahtuvat pinnalta rapeiksi, mutta jäävät sisältä herkullisen meheviksi. Loistava yhdistelmä!

Kasvis-gnocchipelti sopii syötäväksi siltään tai lisukkeeksi melkein mille vain. Ruoan voi täydentää myös vegefetalla tai mozzarellalla tai pellille voi paahtamisen puolessa välissä sujauttaa myös paketillisen murennettua fetaa.

Itse viimeistelen ruoan vielä tuoreella basilikalla, joka rehottaa upeasti parvekkeella.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä reseptit:

kasvis-gnocchipelti

Kasvis-gnocchipelti

Kasvis-gnocchipelti on helppo ja nopea yhden pellin ruoka. Kaikki ainekset kaadetaan uunivuokaan ja puolessa tunnissa ruoka on jo pöydässä. Täydellistä!
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 3

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (500 g) perunagnoccheja
  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 2 tl välimeren yrttisekoitusta
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 pallo mozzarellaa tai paketti (vege)fetaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma) tai 225-asteeseen (tasalämpö).
  • Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Jos kesäkurpitsasi on kovin paksu, voit leikata kesäkurpitsan vielä keskeltä halki. Kuori ja leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Levitä kasvikset ja gnocchi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskottele päälle öljy. Mausta suolalla, chilillä ja yrttimausteella. Pöyhi mausteet ja öljy tasaisesti ainesten pintaan.
  • Paahda kasvis-gnoccipeltiä noin 30 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja gnocchit saaneet hieman paahteista väriä. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoa siltään, lisukkeena tai esim. vegefetan tai mozzarellan kanssa.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. 5 stars
    Reseptisi ovat pelastaneet monta arkiruokahetkeä eikä tämäkään resepti pettänyt. Oli todella herkullista ja armollisen nopea tehdä. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!