Etusivu » Aamiaistortilla
|

Aamiaistortilla

Aamiaistortilla syntyy aamupalapöydästä tutuista aineksista: tofukokkelista, avokadosta ja tuoreista kasviksista. Ruokaisa tortilla käy loistavasti myös lounaasta.

aamiaistortilla

Aamiaistortilla on todiste siitä, että tortillalätyn väliin voi kääräistä oikeastaan mitä tahansa. Jos totta puhutaan, meillä syödään aamiaiseksi aina kaurapuuroa, ei tortilloja, mutta täytteiden puolesta aamiaistortillat sopisivat tosiaan vaikka päivän ensimmäiselle aterialle.

Idea on simppeli, mutta herkullinen. Tortillojen täytteeksi kääräistään nimittäin samettista tofukokkelia sekä meksikolaisia höysteitä: papuja, pikkutomaatteja, chiliä, avokadoa ja punasipulia sekä tuoretta korianteria. Ei niin väliä, vaikka kaikkea ei kaapistasi löytyisikään, kunhan makumaailman pitää suht samana.

Aamiaistortilla kuuluu meidän perheessä erityisesti sellaisiin päiviin, kun kaapissa ei ole juuri mitään syötävää. Yleensä sieltä löytyy kuitenkin paketti maustamatonta tofua ja pakastimesta edelliseltä texmex-aterialta tähteelle jääneitä tortillalättyjä. Yllä mainitut vegetkin on meillä hevi-laatikon taviksia.

Aikaa aterian valmistukseen kuluu alta puoli tuntia, joten näitä tehdään usein myös kiirepäivinä.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota tortillalättyjen hyödyntämiseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

aamiaistortillat

Aamiaistortilla

Aamiaistortilla syntyy aamupalapöydästä tutuista aineksista: tofukokkelista, avokadosta ja tuoreista kasviksista. Ruokaisa tortilla käy loistavasti myös lounaasta.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 4 tortillalettua
  • 8 lehteä jääsalaattia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g mustapapuja
  • 1 avokado
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 4 rkl srirachaa

Kastike

  • 1 dl paksua gurttia
  • 2 rkl vegaanista majoneesia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tofukokkeli

  • 250 g maustamatonta tofua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/2 tl sipulijauhetta
  • 1 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl kurkumaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1- 1 1/2 dl kauraruokakermaa

Valmistusohjeet
 

  • Valmista ensin marinoitu punasipuli. Yhdistä punaviinietikka, sokeri ja suola kannellisessa rasiassa. Kuori punasipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Lisää etikkaseoksen joukkoon, sulje kansi ja ravista. Anna marinoitua 2 tuntia tai vaikka yön yli.
  • Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Jätä maustumaan.
  • Valmista tofukokkeli. Murustele tofu käsin pieneksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista tofua muutama minuutti sekoitellen. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää kaurakerma, kuumenna.
  • Paloittele kirsikkatomaatit neljään osaan. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri.
  • Kokoa aamiaistortillat. Lämmitä tortillaletut halutessasi. Levitä valkosipulikastike letun pohjalle. Lisää sitten salaatinlehdet, tofukokkelia, papuja, tomaatteja, punasipulia, avokadoa ja korianteria. Viimeistele srirachalla. Taittele tortillaksi ja nauti heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!