Etusivu » Tabbouleh halloumilla ja vesimelonilla + tsatsiki

Tabbouleh halloumilla ja vesimelonilla + tsatsiki

Tabbouleh on täydellinen kesäpäivän lounas. Vesimeloni ja halloumijuusto tuovat Lähi-idän suosikkisalaattiin uutta menoa ja meininkiä.

tabbouleh halloumilla ja vesimelonilla

Tabbouleh on klassinen libanonilainen salaatti, joka tarjotaan tyypillisesti osana meze-pöytää sekä muiden ruokien lisukkeena. Oikeaoppisesti tabboulehiin käytetään bulguria. Minä korvasin bulgurin kvinoalla, höystin tabbouleh-salaatin astetta ruokaisammaksi vesimelonilla sekä rapeaksi paistetulla halloumijuustolla. Koko komeuden kruunasin tsatsikilla. Näin raikas lisukesalaatti taipui hetkessä kokonaiseksi ateriaksi. 

Uskallan väittää, että yksi kesän suosikkisalaateistasi saattaa hyvinkin olla tässä!

Pssst! Jos etsit enemmän kokonaiseksi ateriaksi taipuvia salaatteja, kurkkaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tabbouleh halloumilla ja vesimelonilla

Tabbouleh halloumilla ja vesimelonilla +  tsatsiki

Tabbouleh on täydellinen kesäpäivän lounas. Vesimeloni ja halloumijuusto tuovat Lähi-idän suosikkisalaattiin uutta menoa ja meininkiä.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Tabbouleh:

  • 2 pkt (à 200 g) halloumijuustoa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 1/2 dl kvinoaa
  • 3 dl vettä
  • 2 avomaankurkkua kuutioituna tai 1 tavallinen
  • 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianeria
  • 3 vartta kesäpunasipulia
  • n. 300 g vesimelonia 1/4 minivesimelonista
  • 1 ps pinjansiemeniä tai esim. aurongonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu noin 2 rkl
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tsatsiki

  • 1 prk (150 g) paksua gurttia
  • 1/2 kurkku tai 1 avomaankurkku
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl tilkka sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Puristele neste käsien välissä. Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Lisää muut aineet. Tarkista maku. Siirrä jääkaappiin odottamaan salaatin valmistumista.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Paahda siemenet kuivalla pannulla, siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuutioi halloumijuustot ja paista ne rapeiksi pannulla öljytilkassa. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuutioi kurkut ja vesimeloni. Suikaloi kesäsipulit varsineen. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kurkkukuutiot, kesäsipulit sekä lehtipersilja kvinoan joukkoon. Lisää öljy, sitruunamehu sekä suola ja pippuri.
  • Lisää lopuksi vesimelonikuutioit ja paistettu halloumi sekä paahdetut siemenet. Tarjoa tabbouleh tsatsikin kanssa.

 

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!