Etusivu » Vegaaniset donitsit uunissa

Vegaaniset donitsit uunissa

Vegaaniset donitsit uunissa on helppo ja nopea tehdä ja ne maistuvat ihan yhtä herkullisia kuin perinteisetkin donitsit. Näillä vinkeillä onnistut! 

vegaaniset donitsit uunissa

Vegaaniset donitsit uunissa valmistuvat tuiki tavallisista raaka-aineista. Tarvitset jauhoja, sokeria, leivinjauhetta ja ripauksen mausteita sekä öljyä, soijajogurttia ja mieleistäsi kasvijuomaa. Taikina valmistetaan sekoittamalla keskenään ensin kuivat aineet, sitten kosteat aineet ja yhdistämällä lopuksi kaikki ainekset yhteen. Vaivata ei tarvitse, nopea sekoitus esimerkiksi puuhaarukalla riittää.

Donitsitaikinaa ei tarvitse munkkien tapaan kohottaa, vaan taikina on valmis paistettavaksi välittömästi. Rasvassa läträämisen ja uppopaistamisen sijaan vegaaniset donitsit paistetaan ihanan vaivattomasti uunissa donitsipellillä. Taikinan saa parhaiten donitsipellin koloihin pursotuspussin avulla.

Jos kaapista ei löydy donitsipeltiä etkä halua sellaista hankkia, voi taikinan paistaa vaikka tavallisella muffinssipellillä. Muffinssipellillä paistettuihin donitseihin saa näppärästi reiän omenaporalla tai sitten donitsit voi nauttia sellaisinaan, reiättöminä, jolloin murustakaan ei mene hukkaan.

vegaaniset donitsit uunissa

Aikaa taikinan valmistukseen ja donitsien paistamiseen vierähtää alle puoli tuntia, joten vegaaniset donitsit uunissa sopivat kiireisellekin leipurille. Perinteisiin vappumunkkeihin verrattuna uunidonitsit ovat huomattavasti vaivattomampaa ja nopeampaa vappuleivottavaa.

Aikaa tosin kannattaa varata kuorrutteen valmistukseen. Kuorrutteen voi halutessaan tehdä mistä mielii, kuten suklaasta tai tomusokerista, mutta itse kastoin vegaaniset donitsit itse tehtyyn suolakinuskiin. Kinuskin keittäminen kannattaa aloittaa heti, kun saat donitsit uuniin, sillä kinuski kannattaa keittää melko sakeaksi, jotta se varmasti jähmettyy napakasti donitsien pintaan.

Voit testata kinuskin paksuutta tipauttamalla tipan kinuskia kylmällä vedellä täytettyyn vesilasiin. Jos kinuski jähmettyy veteen siistiksi palloksi, on kinuski valmista. Sekoita kuuman kinuskin joukkoon lopuksi nokare margariinia sekä sormisuolaa. Anna kinuskin jäähtyä hetki, ennen kuin kastat siihen paistetut, jäähtyneet donitsit.

Koristeluun voi käyttää esimerkiksi vegaanisia nonparelleja. Nonparellit kannattaa ripotella pintaan heti, sillä kinuski jähmettyy ja jäähtyy melko nopeasti, minkä jälkeen ne eivät enää tartu kinuskin pintaan.

Jos etsit lisää herkullista vappuleivontaa, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaniset donitsit uunissa

Vegaaniset donitsit uunissa

Vegaaniset donitsit uunissa on helppo ja nopea tehdä ja ne maistuvat ihan yhtä herkullisia kuin perinteisetkin donitsit. Näillä vinkeillä onnistut! 
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl kasvijuomaa
  • 3/4 dl soijajogurttia
  • 1/2 dl rypsiöljyä

Kinuskikuorrutus

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl soijavispikermaa
  • 1/2 rkl vegaanista margariinia
  • 1/4-1/2 tl sormisuolaa

Koristeluun

  • vegaanisia nonparelleja

Valmistusohjeet
 

  • Voitele donitsipelti öljyllä.
  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola, kardemumma ja fariinisokeri.
  • Yhdistä toisessa kulhossa kasvijuoma, soijajogurtti ja öljy ja kaada seos parissa erässä kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina donitsipellin koloihin noin puoleen väliin. Helpoiten saat taikinan pellille pursotuspussissa.
  • Paista donitseja 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellillä ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
  • Valmista kinuski. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja anna sokerin sulaa. Lisää soijavispikerma joukkoon ja keitä, kunnes kinuski sakenee. Tipauta tippa kinuskia kylmällä vedellä täytettyyn vesilasiin. Jos kinuski muodostaa kiinteän pallon, on kinuski valmista. Anna jäähtyä hieman, dippaa donitsit kinuskiin ja laita ritilälle valumaan. Koristele heti nonparelleilla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!