Etusivu » Maapähkinä-tofukeitto
|

Maapähkinä-tofukeitto

Maapähkinä-tofukeitto on aivan erityisen ihanaa, sillä tomaattisen liemen täytelöittää reilu nokare maapähkinävoita. Tämän keiton resepti kannattaa ottaa talteen.

maapähkinä-tofukeitto

Maapähkinä-tofukeitto on helppo ja aivan tavattoman herkullinen ruoka, joka syntyy kourallisesta raaka-aineita. Sattumiksi laitetaan bataattia, tofua ja tuoretta pinaattia.

Keittoruoissa keskiössä on liemi. Kun liemen säätää maukkaaksi, sattumat maistuvat varmasti hyvältä. Tässä liemessä yhdistyvät tomaatit, maapähkinävoi ja inkivääri. Paistettu paahtotofu sekä tuore pinaatti lisätään sopan sekaan vasta aivan lopuksi. Päälle voi halutessaan ripotella myös suolapähkinöitä, mutta ilmankin pärjää vallan mainiosti.

Maapähkinä-tofukeitto on hieman samaa sukua blogista löytyvälle bataattipadalle. Molemmissa yhdistyy maapähkinävoin täytelöittämä tomaattinen liemi sekä ihanan makeat bataatit. Maapähkinävoi antaa keiton liemeen supermaukkaan ja sopivasti tuhdin maun ja rakenteen, ja se sopii erityisen hyvin inkiväärin sekä bataatin makupariksi.

Keitto vain paranee seuraavalla lämmityskerralla, joten kasassa on kelpo arkiruokan ainekset.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä maukkaat keittoreseptit:

maapähkinä-tofukeitto

Maapähkinä-tofukeitto

Maapähkinä-tofukeitto on aivan erityisen ihanaa, sillä tomaattisen liemen täytelöittää reilu nokare maapähkinävoita. Tämän keiton resepti kannattaa ottaa talteen.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 (n. 400 g) bataatti
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl sileää maapähkinävoita
  • 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 tl sokeria
  • 1 ps (n. 65 g) babypinaattia
  • 1 pkt (250 g) Jalotofu Paahtopalat maustettu revitty tofu
  • (suolaa)

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele bataatti suupalan kokoisiksi paloiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli, inkivääri, bataatti ja tomaattipyree. Jatka paistamista sekoitellen vielä 5 minuuttia.
  • Lisää paseerattu tomaatti, vesi, maapähkinävoi ja sokeri. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.
  • Keiton kiehuessa murustele tofu paistinpannulle ja paista rapeaksi. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
  • Lisää pinaatti ja paistettu tofu keiton joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!