Etusivu » Avokadonuudelit
|

Avokadonuudelit

Avokadonuudelit on helppo herkku, joka hurmaa niin arkena kuin viikonloppunakin. Mausteena yllättää ripaus kardemummaa.

avokadonuudelit

Avokadonuudelit ovat parasta, mitä hetkeen olen kokannut. Inspiraatio ruokaan on napattu Yotam Ottolenghin Simple-kirjasta, joka on täynnä yksinkertaisia, mutta nerokkaita ruokaohjeita. Ainakaan itse en äkkiseltään keksisi yhdistää avokadon makupariksi kardemummaa. 

Avokadonuudelit ovat mukavan ruokaisaa syötävää ilman, että jättävät oloa ahdistavan ähkyiseksi. Avokadonuudelit maistuvat parhaalta viileinä ja sopivat siksi loistavasti myös lämpimän kesäpäivän ateriaksi. Mikä parasta, ruoka ei vaadi kuumentamista tai hellan ääressä hikoilua – nuudeleiden keittämistä lukuun ottamatta. Kuvassa näkyvät harmaaseen vivahtavat nuudelit ovat tattarista valmistettuja, herkullisen aromikkaita soba-nuudeleita, mutta ruoka onnistuu vallan mainiosti myös tavallisista vehnänuudeleista. 

Edamamepavut eli vihreät soijapavut tuovat aterialle ruokaisuutta, mutta kesällä ne voi mainiosti korvata myös kotimaisilla herneillä. Sekaan sopivat loistavasti myös erilaiset pähkinät. Ottolenghi käytti omassa versiossaan kuorittuja pistaasipähkinöitä, mutta itse olen viimeistellyt annoksen niin paahdetuilla cashewpähkinöillä, pinjansiemenillä kuin seesaminsiemenilläkin. 

Jos rakastat nuudeleita, kurkkaa blogin arkistosta myös:

avokadonuudelit
avokadonuudelit

Avokadonuudelit

Avokadonuudelit on helppo herkku, joka hurmaa niin arkena kuin viikonloppunakin. Mausteena yllättää ripaus kardemummaa. 
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 20 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 150 g nuudeleita esim. soba- tai vehnä-
  • 150 g edamamepapuja
  • 1 kypsä avokado
  • 1 ruukku korianteria

Kastike

  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 vihreä chili
  • 1/2 tl kardemummaa

Lisäksi

  • esim. cashewpähkinöitä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä.
  • Hienonna korianteri. Halkaise avokado. Poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Lisää avokado, edamamepavut ja korianteri nuudeleiden joukkoon.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja sekoita nuudeleihin. Viimeistele avokadonuudelit esimerkiksi paahdetuilla cashewpähkinöillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!